• EN
  • NL
News
Rector Tom Veldkamp reageert op de zelfregie die universiteiten deze week pakten

'Je ontkomt niet aan gedeelte Engels in bachelors’

Alle universiteiten in Nederland nemen gezamenlijk maatregelen om internationale instroom te beheersen en de Nederlandse taalvaardigheid te vergroten. Hierdoor willen de onderwijsinstellingen zelf de regie houden. UT-rector Tom Veldkamp vertelt over het voorstel.

  • EN
  • NL
News

‘You can't avoid English playing a part in a bachelor's programme’

All universities in the Netherlands are taking joint measures to control international influx and increase Dutch language skills. As a result, the educational institutions themselves want to remain in control. UT rector Tom Veldkamp talks about the proposal.

News

Nieuws gemist? Lezing Ireen Wüst & vertrek Joost Kok

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

  • EN
  • NL
News

Vastgoedplannen: ‘UT gaat van uitbreiding naar inbreiding’

Het huidige vastgoed efficiënter en beter gebruiken, dat is het devies nu de UT voor een forse bezuinigingsopgave staat. Portfoliomanager vastgoed Nico-Tom Pen over de opgaven voor 2024 en een langetermijnvisie voor de campus richting 2050.

  • EN
  • NL
News

Real estate plans: 'UT is moving from expansion to infill'

Making more efficient and better use of current real estate, that is the motto now that the UT is facing a major cost-saving task. Real estate portfolio manager Nico-Tom Pen on the challenges for 2024 and a long-term vision for the campus towards 2050.

News

Rentestijging: studenten lossen massaal extra af

Bijna één op de drie (oud-)studenten met een studieschuld loste in 2023 extra af, gemiddeld ruim drieduizend euro per persoon. Dat heeft onder meer te maken met de stijgende rente, denkt DUO.

News
'Twaalf uur per dag trainde ik om de beste versie van mezelf te zijn'

Universele levenslessen van Olympisch schaatslegende Ireen Wüst

Ireen Wüst, Nederlands succesvolste olympiër ooit, gaf donderdagmiddag een lunchlezing in een bijna overvolle Waaier 1 en 2. Dat ter gelegenheid van de Business Days Twente, waarbij Wüst universele levenslessen over topsport deelde met honderden aanwezige studenten.

News

Paviljoen dit jaar in de steigers, CES nieuwe bewoners

Na enig uitstel gaat gebouw Paviljoen dit jaar op de schop. Er komt een vleugel bij en het gebouw wordt fors verduurzaamd. Nieuwe bewoners zijn meerdere afdelingen van het Centre for Educational Support.

News

TU Delft schrijft student uit wegens wangedrag

De TU Delft heeft een bachelorstudent uitgeschreven die de laatste jaren 'ernstig wangedrag' heeft vertoond. Het komt zelden voor dat studenten om deze reden worden weggestuurd.

  • EN
  • NL
News

Universiteiten: elke grote bachelorstudie krijgt Nederlandstalige variant

De universiteiten gaan voor alle grote Engelstalige bacheloropleidingen een Nederlandstalig traject maken. Ook stappen sommige opleidingen weer helemaal op het Nederlands over.

  • EN
  • NL
News

Universities to ensure every major Bachelor’s programme is also taught in Dutch

The universities will be creating a Dutch track for all major English-taught Bachelor’s programmes. Some programmes are even switching back to Dutch altogether.

News

Amsterdam en Rotterdam magneet voor masterstudenten, Twente verliest terrein

Na de bachelor kiest één op de vier universitaire studenten voor een master aan een andere universiteit. Vaak gaan ze naar Amsterdam of Rotterdam, de UT verliest terrein.

News

Twee UT’ers in de running voor Prins Friso Ingenieursprijs

Gastonderzoeker Christoff Heunis en alumnus Pavlina Nanou maken kans op de Prins Friso Ingenieursprijs 2024. Op 13 maart maakt ingenieursvereniging KIVI bekend wie met de prijs naar huis gaat.

News

Joost Kok verruilt UT voor TU Eindhoven

EEMCS-decaan Joost Kok verlaat de UT. In mei gaat hij aan de slag aan de TU Eindhoven, waar hij vice-decaan wordt van het departement Wiskunde en Informatica.

News

Accreditatie deeltijdmaster Public Management op losse schroeven

De accreditatie voor de deeltijdmaster Public Management ligt onder vuur. De universiteit wacht nog op een rapport van de Onderwijsinspectie, maar noemt het ‘niet ondenkbaar’ dat de inspectie tot een negatief oordeel komt.

Read more articles