News

Verhuizing niet doorgeven kost geld

Sta je wel ingeschreven in de stad waar je woont? Zo niet, dan hangt je een fikse boete boven het hoofd en loopt je gemeente veel inkomsten mis.

News

UT wil 4 miljoen voor Strategic Business Development

Het college van bestuur vroeg de Uraad vanmorgen in te stemmen met uitbreiding van zes fte bij Strategic Business Development. Richting 2022 moet er zelfs dertien fte worden aangetrokken. In totaal gaat het om een investering van 4 miljoen, bedoeld om meer onderzoeksopdrachten binnen te halen.

News

Board suggests an application fee for new students

The Executive Board proposes to have an application fee for students applying at the UT. For now, the fee would be introduced as a pilot project and concern only new Master students at the Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS). This was suggested during the University Council meeting held today.

News

Zo’n fonds voor innovatie, hoe ging dat de vorige keer?

Het kabinet wil met honderden miljoenen euro’s voor innovatie strooien. Dat is al eens eerder gedaan, maar toen liep het niet zo lekker. Het fonds werd na een paar jaar weer opgeheven.

News

121 kilometer roeien voor het goede doel

Eén goed doel, drie roeiers, 121 kilometer en 8 uur. Martijn van den Berg, Bram Poortman en Roy Maaskant werken zich morgen op een ergometer in het zweet om zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting Spieren voor Spieren. Plaats van handelen: het O&O-plein.

News

Of course foreign students should learn Dutch, says OECD

Great education is more than the right combination of quality and equity, say two researchers from the Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). Language and culture also matter.

News

Nieuwe PNN-voorzitter wil opkomen voor buitenpromovendi

Misschien moeten universiteiten een lagere promotiebonus krijgen voor ‘buitenpromovendi’, overweegt belangenvereniging PNN. Dat zou uitbuiting van deze groep kunnen tegengaan.

News

Onderwijsinnovatie en ICT, hoe doe je dat?

Onderwijsexperts van negentien Nederlandse instellingen zijn vandaag en morgen in het U-Parkhotel, om te praten over docentprofessionalisering en ICT. UT-wetenschapper Kim Schildkamp van de BMS-vakgroep ELAN leidt het vierjarige versnellingsplan samen met Ronald Spruit van Avans Hogescholen.

News

Wetenschappers steunen klimaatstakers

Wat is de rol van de wetenschap in het klimaatdebat? Blijft het bij waarschuwen of moeten wetenschappers ook de straat op? Coalitie Scientists4FutureNL deelt de zorgen van de klimaatstakers die vrijdag wereldwijd protesteren.

News
Herontwikkeling Drienerburght

UT wil niet in zee met Camelot

Voor de herontwikkeling en verhuur van de wooneenheden in de Drienerburght wil de UT niet in zee met voorkeurspartner Camelot, omdat de relatie ‘moeizaam’ zou zijn. De studenten van University College ATLAS huren de woningen straks van wooncorporatie de Veste.

News

'Natuurlijk moeten buitenlandse studenten Nederlands leren'

Goed onderwijs is meer dan een optelsom van kwaliteit en toegankelijkheid, zeggen twee onderzoekers van de economische samenwerkingsorganisatie OESO. Taal en cultuur zijn ook van belang.

News

Minister vindt woningmarkt groter probleem dan leenstelsel

Met het leenstelsel lijkt welbeschouwd weinig aan de hand, zei onderwijsminister Van Engelshoven afgelopen zaterdag. Maar het komt wel boven op problemen als de woningmarkt.

Read more articles