News

Aanpak kamernood: Amsterdam meest voortvarend

Gemeenten zijn volgens minister Ollongren goed op weg om het tekort aan studentenwoningen aan te pakken. Maar het is niet uit te sluiten dat studenten ook dit jaar tijdelijk in tenten moeten bivakkeren. In Enschede is een tekort van 283 woningen.

News

U Parkhotel: ‘Ruimte om verder te kijken’

Het U Parkhotel viert vanmiddag officieel haar opening, met de gebruikelijke speeches en een receptie. Een half jaar nadat directeur Marijke Schmand de eerste gasten verwelkomde zegt ze nu in rustiger vaarwater terecht te komen. Dat biedt ruimte om andere activiteiten te ontplooien.

News

Albert van den Berg: ‘We need to pay back to the earth’

‘We have to do something, or our kids will have nothing left. We need to remove CO2 from the atmosphere,’ says professor Albert van den Berg about his initiative for a new research programme on Negative Emission Technologies. The programme was officially kicked off yesterday during a symposium at the UT.

News

Minister: wervingsbureaus voor internationals zijn onwenselijk

Minister Van Engelshoven is niet te spreken over het lokken van internationale studenten door buitenlandse wervingsbureaus. Ze begrijpt niet waarom instellingen daarmee samenwerken terwijl er al zoveel internationals in Nederland studeren.

News
New intensive Dutch courses in the summer

‘Dutch courses are a response to a high demand’

To help international students integrate in the Netherlands, the UT Language Centre will organize a ‘Dutch Intensive Summer Course’ in August. The new course will take place prior to the Kick-In and is open to all interested UT students.

News

Zes miljoen aan reserve in OPUT-kas

Het overlegorgaan personeelszaken van de UT (OPUT) heeft zes miljoen euro aan reserve in kas, geld dat afkomstig is van de arbeidsvoorwaardengelden, zo staat vermeld in het jaarverslag 2018. Human resources wil de miljoenen overhevelen naar centraal UT-budget.

News

Minister: Negatieve effecten Van Rijn ‘stevig gedempt’

Minister Van Engelshoven heeft de negatieve effecten van het advies van de commissie-Van Rijn naar eigen zeggen ‘stevig gedempt’. Hogescholen hoeven volgens haar niets in te leveren en de universiteiten hooguit 2 procent vanaf 2022.

News

Incubase helpt ondernemende student op weg

In de Bastille komt een incubator voor start-ups: Incubase. Studenten die een onderneming willen beginnen, vinden hier vanaf november niet alleen werkplekken en evenementen, maar kunnen er ook professionele hulp krijgen van onder andere Novel-T.

News
'Nu moeten we de stap maken naar een echt raceteam'

Solarteam onthult uiterst kleine zonneauto

De allerkleinste auto in de geschiedenis van Solar Team Twente werd vanavond door het team onthuld in de Grolsch Veste. De ‘RED E’ moet de Twentse studenten naar de overwinning racen bij de World Solar Challenge in Australië, in oktober.

News

Schuldverklaring maakt liegen over studielening lastig

Je studieschuld verzwijgen om een hogere hypotheek te kunnen krijgen is binnenkort bijna onmogelijk. Banken die willen weten of huizenkopers nog een studieschuld hebben, kunnen hun straks om een schuldverklaring van DUO vragen.

News

Theo Toonen tot 2022 door als BMS-decaan

Theo Toonen, decaan van de faculteit BMS, blijft op die plek tot april 2022. Het college van bestuur verlengt zijn benoeming, die anders per 1 april 2020 zou eindigen.

News
New student network: Ambitious Women of the UT

‘Women don’t lack talent’

Hyeji Yun (bachelor student Creative Technology) started a new group called Ambitious Women of the UT. Yesterday was their first event at the DesignLab. Questions such as how can women increase their presence in technology and entrepreneurship were discussed.

Read more articles