News

SU komt Saxionstudenten tegemoet

De Student Union biedt Saxionstudenten komend collegejaar een UnionCard aan voor 100 euro. Dit is een tegemoetkoming, nadat Hogeschool Saxion besloot de samenwerking met SU te beëindigen.

News

Alleen vrouwen werven wil de UT niet

Op de UT is het niet nodig om alleen vrouwen te werven voor wetenschappelijke posities, vindt rector Thom Palstra. Die maatregel neemt de Technische Universiteit Eindhoven wel, zo maakte zij gisteren bekend. Ook het Ambassadeursnetwerk van de UT staat niet achter dit wervingsbeleid.

News

Collegegeld met 60 euro flink omhoog

Studenten moeten in 2020 flink dieper in de buidel tasten. Het wettelijk collegegeld gaat met maar liefst 60 euro omhoog, naar 2.143 euro. Het is de sterkste stijging van de afgelopen vijf jaar.

News

SPE in afwachting nieuwe studentenpastor

Het Studentenpastoraat Enschede (SPE) is per 2020 op zoek naar een nieuwe pastor. Janneke Bekhof-Smit nam begin dit jaar afscheid als studentenpastor op de UT. Haar taken worden waargenomen door Josine van der Horst, pastor bij International Christian Fellowshop Enschede (ICF-E).

News

TU Eindhoven werft voorlopig alleen vrouwen

De komende anderhalf jaar kunnen alleen vrouwelijke wetenschappers solliciteren bij de TU Eindhoven. Pas als er na een half jaar geen geschikte kandidaat is gevonden, dan worden de vacatures opengesteld voor mannen.

News

Campus in beeld voor Special Olympics 2022

De Special Olympics, een organisatie voor sporters met een verstandelijke beperking, wil de Nationale Spelen in 2022 graag op de UT-terrein organiseren. Sanne Kleinenberg, hoofd Sport, staat daar positief tegenover.

News

Minister ziet niets in AWTI-advies over selectie

Minister Van Engelshoven wil instellingen niet meer ruimte geven om strenger te selecteren aan de poort. Daarmee legt ze een belangrijke aanbeveling uit het AWTI-advies naast zich neer.

News

Solarteam wil studenten en bedrijven koppelen

Solar Team Twente wil aanstaande vrijdag in de Grolsch Veste onder de noemer ‘Fully Charged’ studenten en regionale bedrijven aan elkaar koppelen. Op die manier wil het team een steentje bijdragen aan de regio. Ondertussen wordt ook de nieuwe solarauto RED E onthuld.

News

Slaapprofessor: ‘Nachtbibliotheek geen goed idee’

De universiteitsbibliotheek 24 uur opengooien zodat studenten tot de late uurtjes door kunnen leren? Onverstandig, vindt slaapexpert Ton Coenen. Studentenvakbond LSVb is voorstander. ‘Er is niks mis met ’s nachts doorstuderen.’

News

Nationale Wetenschapsagenda: NWO houdt vinger aan de pols

Voor het eerst zijn er vanuit de Nationale Wetenschapsagenda grote interdisciplinaire onderzoeksprojecten betaald. Critici stellen dat slechts 5 procent van de aanvragen gehonoreerd is, maar wetenschapsfinancier NWO houdt het op 19 procent.

News

Brain Computer Interfacing lab opens at the UT

‘Brain Computer Interfacing’ (BCI) lab is being officially opened today at the University of Twente. The testing facility is located within the BMS Lab in Cubicus and will be dedicated to ‘connecting our brains with computer systems’.

News
Petitie tegen voorstellen Van Rijn

‘Zet wetenschappen niet tegen elkaar op’

Wetenschappers van de Jonge Akademie, werkzaam in bèta en techniek, lanceerden dinsdag een petitie tegen het advies van de commissie Van Rijn. Ze willen niet dat investeringen in hun vakgebied ten koste gaan van andere wetenschappen. UT-hoogleraar Wiendelt Steenbergen ondertekende de petitie.

Read more articles