News

Ook studenten en politieke jongeren willen meer loon voor 18-jarigen

Een petitie van FNV Young & United om 18-jarigen het normale minimumloon te betalen krijgt steun van studentenorganisaties ISO en LSVb. Ook de jongerenafdelingen van enkele politieke partijen scharen zich achter het initiatief.

News

Gaan studenten wel of niet praten met PVV-minister van Onderwijs?

Er zou weleens een PVV-minister van Onderwijs kunnen komen. Het wordt een spannend jaar, verwachten de voorzitters van studentenorganisaties ISO en LSVb, die op zoek zijn naar hun eigen opvolgers.

News

UT start campagne om noodnummer 2222 bekender te maken

Onder de slogan ‘stay, feel and be safe’ is de UT een campagne gestart om de gemeenschap beter bekend te maken met noodnummer 2222. Volgens Erwin Medendorp, manager Integrale Veiligheid, liggen daar meerdere redenen aan ten grondslag.

  • EN
  • NL
News

6000e proefschriftverdediging op UT: ‘Geen enkele promotie is hetzelfde’

De zesduizendste promotie op de UT staat vrijdag op het programma. Ondanks de ruim tweehonderd promoties die pedellen Wim Koehorst en Raymond Linderhof jaarlijks begeleiden, is het allesbehalve een sleur voor ze. ‘Dit blijft het mooiste wat er is.’

  • EN
  • NL
News

6,000th PhD defense at the UT: 'No two are the same'

The six thousandth PhD defence at the UT is scheduled for Friday. Despite the over two hundred PhDs that beadles Wim Koehorst and Raymond Linderhof oversee every year, it is anything but a grind for them. 'This remains the most rewarding thing there is.'

News

KNAW wil beschermde opleiding Friese taal en cultuur

Om de Friese taal in leven te houden moet die ook op de universiteit worden bestudeerd en onderwezen, vindt de KNAW. Daarom zou de overheid een bacheloropleiding en een leerstoel Friese taal en cultuur moeten financieren.

News

Groningse docent Täuber verliest hoger beroep om ontslag

In een arbeidsconflict met de Rijksuniversiteit Groningen heeft expert sociale veiligheid Susanne Täuber opnieuw aan het kortste eind getrokken. Ze mocht ontslagen worden, oordeelt het Gerechtshof.

News

Universiteiten mogen startersbeurzen halveren tot 150 duizend euro

Universiteiten nemen opeens veel universitair docenten in vaste dienst. Zo veel, dat die niet allemaal een startersbeurs van 300 duizend euro kunnen krijgen. Universiteiten mogen nu die beurzen verlagen, schrijft minister Dijkgraaf.

News

Maak lerarenopleiding gratis, zegt AOb

In de aanloop naar een nieuw kabinet pleit onderwijsvakbond AOb voor het gratis maken van lerarenopleidingen. Dat kan het lerarentekort helpen terugdringen, denkt AOb-voorzitter Tamar van Gelder.

News
Wrapping up a semester abroad: insights from exchange students

‘My exchange here forced me to come out of my shell’

How did inbound exchange students experience the University of Twente? What challenges did they face? As a batch of exchange students wrap up their time here and a new batch is about to arrive, three exchange students look back on their time at the UT. ‘Connecting with Dutch people was harder than I thought.’

News

Natuurijsprimeur naar Winterswijk, met dank aan UT-techniek

De eerste marathon op natuurijs dit seizoen wordt vanavond verreden in Winterswijk. Dat is grotendeels te danken aan speciale techniek met isolerend schuimbeton, bedacht door de UT-vakgroep Thermal Engineering.

News

Zelfcensuur: docenten én studenten bijten soms op hun tong

Wat kun je zeggen, en waarover kun je maar beter zwijgen? Een ‘aanzienlijke minderheid’ van de onderzoekers, docenten en studenten heeft zichzelf de afgelopen jaren weleens gecensureerd, blijkt uit een rapport.

News

UT in de media-prijs voor hoogleraar Bram Nauta

Bram Nauta won vandaag de UT in de media-prijs. De UT-hoogleraar beleefde een bijzonder 2023, omdat hij de prestigieuze Stevinpremie ontving. Ook student Dominiek Spin, universitair docent Eefje Hendriks en Solar Team Twente vielen in de prijzen.

Read more articles