News

Kijk eens wat een impact, zeggen de universiteiten

Van veiligheid tot gezondheid, van burgerschap tot data science… De universiteiten doen vreselijk nuttig onderzoek en gaan ook nog eens beter samenwerken. Wil de minister hun dan misschien wat vrijheid gunnen?

News

Niet meer piekeren op de fiets

Bekend spreker, fervent hardloper én psychiater Bram Bakker vertelde gisteravond in de Waaier over de belangrijke rol van lichaamsbeweging in de behandeling van psychische problematiek. Rennen of pillen slikken?

News

Werkstraf voor lid Vindicat

Volgens de Groningse rechtbank heeft Vindicat-lid Wouter B. zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling. Hij is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, één dag onvoorwaardelijke celstraf en een schadevergoeding van vijfduizend euro.

News

Twee UT’ers winnen Jong Talent Afstudeerprijs

Myrthe Bruning en Tycho Brug, twee UT-afstudeerders, krijgen maandag 27 november een Jong Talent Afstudeerprijs bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschapen (KHMW).

News

Posters Voorpost niet welkom

Op Instagram werden woensdag foto’s geplaatst van posters met de tekst ‘stop de asielinvasie’ en ‘stop islamisering’ op aanplakzuilen op de campus. Die zijn ‘ongewenst’ en worden zo snel mogelijk verwijderd, zegt contractmanager terrein André de Brouwer.

News

Studie hoeft van scholieren steeds minder ‘leuk’ te zijn

Scholieren houden bij hun studiekeuze steeds meer rekening met hun toekomstige carrière. Meisjes meer dan jongens, blijkt uit onderzoek. Maar die gedrevenheid levert ook meer kopzorgen op.

News

Nobelprijswinnaars eisen vrijlating Iraanse wetenschapper

In een brief aan de Iraanse ambassadeur bij de Verenigde Naties pleiten 75 Nobelprijswinnaars voor de vrijlating van Ahmadreza Djalali, die in Iran ter dood is veroordeeld. Hij wordt beschuldigd van spionage voor Israël.

News

‘Wat goed is, moet ook goed blijven’

Dirk de Groot, financieel projectmanager bij de faculteit EWI, is de nieuwe voorzitter van de personeelsvereniging UT-Kring. Daar stemden de leden tijdens de algemene ledenvergadering, gisteren in Boerderij Bosch, mee in. Hij volgt Frank Snels op, die na zeven jaar stopt.

News

‘Het draait om het herkennen van emoties’

Hoe val je op tijdens een sollicitatiegesprek? Celeste Wilderom, hoogleraar Change Management and Organizational Behaviour, gaf er gisteren in de Ravelijn een workshop over als onderdeel van The Week of Inspiration.

News

‘Are you conscious right now?’

‘I need a volunteer who pretends to be a bat,’ visiting professor of the University of Plymouth (UK) Susan Blackmore exclaims. One brave soul enters the stage in the Waaier and proceeds to flap his arms and stand upside down. The lecture ‘The illusions of consciousness’, part of the Week of Inspiration, has officially started.

News

Lonen aan universiteit even hoog als erbuiten

Hoogleraren en andere wetenschappers krijgen over het algemeen geen hoger salaris als ze de overstap naar het bedrijfsleven maken. Maar hun secretaresses wel, blijkt uit een vergelijking.

News

VSNU-voorzitter Duisenberg ontmoet UT’ers

De nieuwe VSNU-voorzitter, Pieter Duisenberg, bezocht dinsdag de UT voor een kennismaking. Naast een rondleiding langs de hotspots van de campus, stond een rondetafeldiscussie op het programma.

Read more articles