News

Met een realistisch beeld naar het buitenland

Wat staat je als student te wachten als je op stage of uitwisseling gaat naar het buitenland? Om je daarover te informeren is er de jaarlijkse Let’s Go! Study Abroad Fair. Aankomende dinsdag voor het eerst in het DesignLab. Laura Klaver, medeorganisator en uitwisselingscoördinator bij BMS, verwacht zo'n 1500 bezoekers.

News

Rozen en spekjes bij Pro Deo versus Rataplan

Het Amphitheater in de Vrijhof was woensdag het toneel voor de theaterwedstrijd tussen Pro Deo en Rataplan. De teams streden tegen elkaar voor de winst door het neerzetten van de meest zinderende scène. Het publiek werd hierbij actief betrokken en gaf suggesties over locaties, obsessies en moordwapens.

News

Naaldloos prikken wint beste tech-idee 2017

De start-up InkBeams is door het populair-wetenschappelijk tijdschrift KIJK uitgeroepen tot winnaar van het ‘beste tech-idee 2017’. Het idee van InkBeams maakt het mogelijk om mensen medicijnen toe te dienen zonder dat daar naalden voor nodig zijn.

News

Buitenlandse afgestudeerden aan werk helpen

Hoe zorg je ervoor dat internationale alumni Nederland niet direct verlaten? Het Holland Alumni Network, dat vandaag wordt gelanceerd, moet ze helpen een netwerk op te bouwen. Goed voor hun baankansen en voor de economie.

News

‘Dat we zo goed zouden scoren, had ik niet verwacht’

‘Ongekend’ en ‘bijzonder trots’. Rector Thom Palstra komt superlatieven tekort om de UT-score in de nieuwe Keuzegids te beschrijven. ‘Dit is een succes van onze hele gemeenschap. We wisten dat we op de goede weg waren, maar dit durfden we niet te bevroeden.’

News

Joost Kok nieuwe decaan faculteit EWI

De nieuwe decaan van de faculteit EWI is bekend: de Leidse hoogleraar Joost Kok volgt per 1 februari de huidige decaan Peter Apers op, die met emeritaat gaat.

News

‘Internet of Wild Animals’ and ‘googling google’

‘Internet of Things is Ready, what about us?’ was the title of a symposium held yesterday in the Waaier Building. The interactive event organized by the CTIT research group consisted of talks, contests, debates and live online polls.

News

UT met sprongen vooruit in nieuwe Keuzegids

De UT gaat met sprongen vooruit ten opzichte van vorig jaar in de Keuzegids Universiteiten. Met een score van 67 punten staat de UT landelijk op een derde plaats. De Engelstaligheid van UT-docenten laat nog wel te wensen over.

News

‘Het karakter van de tenuretrack is veranderd’

Bij de UT zitten zo’n zeventig wetenschappers in een tenuretrack, een kleine dertig minder dan drie jaar geleden en tien minder dan vorig jaar. Hoofd HR Joost Sluijs noemt dat ‘een logische ontwikkeling, vanwege de evaluatie in 2015 waarin gepleit werd voor meer selectie op toptalent’.

News

Buitenlandse alumni blijven het liefst in Randstad

Het aantal internationale studenten in het hoger onderwijs verdubbelde in tien jaar tijd van 41 duizend naar 81 duizend. Als ze na hun opleiding in Nederland blijven, kiezen ze vooral voor de Randstad, blijkt uit nieuwe cijfers.

News

‘Zichtbaarheid UT in de Randstad vergroten’

De pop-up University van de UT krijgt een vervolg. Donderdag 30 november kunnen Rotterdamse scholieren en schooldecanen een indruk krijgen wat Twente aan opleidingen te bieden heeft.

News

Nuffic: 'Internationalisering is geen doel op zich'

Het is heel goed dat zoveel buitenlandse studenten naar Nederland komen, zegt Nuffic-directeur Freddy Weima aan de vooravond van de Week van de Internationale Student.

Read more articles