News

Flink meer stagiairs voelen zich gediscrimineerd

Eén op de vijf studenten zegt last te hebben van discriminatie tijdens de stage. Dat is maar liefst 73 procent meer dan vorig jaar, blijkt uit de nieuwe Nationale Stagemonitor die gisteren is gepubliceerd.

News

'Flutonderzoek' LSVb: veel studenten mentaal in de knoei

Eén op de drie studenten heeft een verhoogde kans op een burn-out, blijkt uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Maar critici zetten hun vraagtekens bij het onderzoek: is het wel betrouwbaar?

News

Dutch Design Week: robot pillows, Offlight and 3D-holograms

In the old factory of Philips in Eindhoven, students and researchers have gathered to present their designs to more than 200,000 people. Amidst projects from the Universities of Eindhoven and Delft, such as the Hyperloop, the University of Twente carves out its own niche.

News

‘Selectie niet beter dan loten’

Geneeskundestudenten die zijn geselecteerd, presteren uiteindelijk niet beter dan degenen die zijn ingeloot. Dat blijkt uit het proefschrift van Nienke Schripsema van de Rijksuniversiteit Groningen, die morgen op dit onderwerp promoveert.

News

'Opbrengst leenstelsel naar álle studenten'

Er moet meer publiek geld naar onderzoek en de opbrengst van de afgeschafte basisbeurs komt ten goede aan álle studenten. VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg draagt nu een andere pet dan als VVD-Kamerlid, ziet ook wetenschapsvakbond VAWO.

News

Alumni spreken op lustrumsymposium ENIAC

ENIAC, de alumnivereniging voor informaticastudies, bestaat 25 jaar. Om dat te vieren is er aanstaande zaterdag, 28 oktober, een symposium in de Waaier waar verschillende alumni over hun carrière spreken. Een van hen is Bram Leenders, werkzaam bij de digitale muziekdienst Spotify.

News

Waar blijven die extra uni-docenten?

Aan de universiteiten moeten de komende jaren veertienhonderd docenten extra aan de slag. Dat wordt aanpoten, want in dit tempo gaan de universiteiten dat aantal in 2025 zeker niet halen.

News

‘Levenslessen voor de toekomst’

In de Waaier was afgelopen vrijdag de More than a Degree Awardshow. Onder leiding van BNN-presentator Jan Versteegh zette de Student Union (SU) actieve studenten in het zonnetje. Er waren zeven categorieën.

News

International Christian Fellowship celebrates 40 years

It started as small informal meetings in a room in the ITC hotel. Now it regularly welcomes about a hundred people at its Sunday services. The International Christian Fellowship (ICF) Enschede has existed for 40 years. It celebrated its anniversary yesterday with a special worship in the center of Enschede.

News

Hoger onderwijs en wetenschap naar Van Engelshoven

D66 heeft Kamerlid Ingrid van Engelshoven naar voren geschoven als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Arie Slob van de ChristenUnie is de beoogde tweede minister van OCW voor basis- en voortgezet onderwijs.

News

CvB: ‘Seksuele intimidatie is onacceptabel’

Seksuele intimidatie en normoverschrijdend gedrag wordt op de UT niet getolereerd. Dat zegt collegevoorzitter Victor van der Chijs in reactie op het ervaringsverhaal van professor Vanessa Evers. ‘We willen in de volle breedte van de organisatie een gesprek over dit probleem.’

News

Naar een consequent UT-rookbeleid

Het rookbeleid op de UT gaat veranderen. Zo komen er niet-rookzones en krijgen sommige rookplekken een overkapping.

Read more articles