News

Studentenfilm over depressie in première

Na anderhalf jaar lang schrijven, filmen en monteren, gaat de studentenfilm Goed… Met jou? van Theatervereniging NEST op 6 oktober in de Agora in première. Regisseur Simon Pruijn (technische bedrijfskunde) en hoofdrolspeelster Tessa Losse (Saxion) geven alvast een kijkje achter de schermen.

News

ITC is helping in Mosul

The ITC Faculty of the University of Twente is helping with the current situation in Mosul, a city in Iraq that has recently been liberated from Islamic State. ITC has been collaborating with the local Iraqi branch of the World Health Organization (WHO) for the past year, helping WHO to identify the best locations for field hospitals in Mosul.

News

Collectieve zorgverzekering ‘soberder’

De nieuwe collectiviteitsverzekering met zorgverzekeraar Menzis voor 2018 wordt waarschijnlijk versoberd. Dat zei Mirjam Bult, vicevoorzitter van het college, woensdag tijdens de Uraad. De UT kijkt ook naar andere aanbieders.

News

Hoogopgeleide vrouwen met vaste baan sneller moeder

Vrouwen die een vast contract hebben, beginnen eerder aan kinderen, zeker als ze hoogopgeleid zijn. Zij willen vaker hun carrière op orde hebben voor ze moeder worden, of hun partner nu vast werk heeft of niet.

News

Arbo Unie nieuwe arbodienst UT

Arbo Unie neemt vanaf januari 2018 het stokje over van huidig arbodienstverlener Human Capital Care. De arbodienst kwam na een aanbestedingsronde als beste uit de bus. Het bedrijf heeft een duidelijke visie op preventie.

News

Vooral economen doen aan zelfplagiaat

Eén op de zeven wetenschappelijke publicaties in de economie bevat ‘problematische hoeveelheden’ hergebruikte tekst. Dat percentage ligt in de psychologie, geschiedenis en biochemie veel lager.

News

Druk, druk, druk

De maand oktober staat in het teken van werkdruk. De UT onderzoekt waar medewerkers in de praktijk tegenaan lopen.

News

Nederlandse economie wereldwijd nog altijd vierde

In de wereldranglijst van meest concurrerende kenniseconomieën staat Nederland opnieuw op de vierde plaats. Maar zorg wel dat het hoger onderwijs toegankelijk blijft, waarschuwt het World Economic Forum.

News

‘Er bestaat alleen persoonlijke rouw’

Op het programma van de Gezonde Week stond maandag een lezing van pastor Van den Berg over rouwverwerking. De bijeenkomst viel samen met de introductie van een rouwprotocol voor UT-medewerkers.

News

Mazier vertrekt naar Wageningen

Ron Mazier, directeur Strategie & Beleid, vertrekt naar de universiteit van Wageningen. Per 1 januari 2018 gaat hij daar aan de slag als directeur Corporate Strategy & Accounts.

News

Campusapp: indoor navigeren in Ravelijn

In de Ravelijn is in november een experiment met indoornavigatie. Het doel is om inzicht te krijgen in de best mogelijke manier waarop gebruikers indoor de weg vinden.

News

Solar Team Twente: ‘Busy but confident’

Solar Team Twente is currently in Australia, preparing for the World Solar Challenge. ‘It’s going really great,’ says the team’s spokesperson Gearte Nynke Noteboom.

Read more articles