News

Vanaf nul een start-up opzetten

Stichting Nesst biedt studenten een programma aan om een eigen start-up te creëren. UT-student Erik van de Pieterman is een van de initiators. De eerste ideeën zijn onlangs gepitcht.

News

Onderzoekers: ‘Ongelijke kansen door selectie’

Mannen hebben meer last van selectie in het hoger onderwijs dan vrouwen. Hetzelfde geldt voor studenten van niet-westerse afkomst: zij starten minder vaak aan selectieve opleidingen dan ‘westerse’ studenten.

News

Iets meer vaste banen aan universiteiten

Het gaat met kleine stapjes, maar de medewerkers van universiteiten hebben weer iets vaker een vast contract. Er zijn wel flinke verschillen per universiteit.

News

UT en Radboudumc starten eigen subsidieprogramma

De UT en het Nijmeegse Radboudumc starten een eigen subsidieprogramma, TURBO (Twente University Radboudumc Opportunities). Woensdag werden de eerste vier onderzoeksubsidies van 80 duizend euro toegekend.

News

Nieuwe ITC-master start een jaar later

De nieuwe ITC-master Spatial Engineering gaat niet in september van start, maar een jaar later. De opleiding slaagde er niet in om op tijd voldoende studenten uit verschillende disciplines en met verschillende achtergronden te binden.

News

Engels in het hoger onderwijs? Zo erg is dat niet

Er komt waarschijnlijk een rechtszaak tegen het gebruik van Engels in het hoger onderwijs. Die actie krijgt veel bijval, maar er zijn ook tegengeluiden. ‘Je moet er een beetje slim naar kijken.’

News

Rolmodellen voor betere doorstroom en minder uitval

Minister Bussemaker trekt de komende vier jaar een miljoen uit voor rolmodellen in het hoger onderwijs. Oudere studenten als rolmodel voor ‘kwetsbare groepen’ moeten helpen om de kansenongelijkheid te verkleinen.

News

Presentatie RoboTeam: ‘We staan er goed voor’

Ze werkten er twee jaar naar toe en deze woensdagmiddag presenteerde het RoboTeam Twente hun voetbalrobots. Nog niet alle zes robots zijn operationeel, maar teamleider Ewoud Croll heeft vertrouwen. ‘We staan er goed voor.’

News

Verkiezingen faculteitsraad CTW ongeldig

De verkiezingsuitslag voor de studentgeleding van de CTW-faculteitsraad is ongeldig verklaard. Vanwege een technische storing afgelopen vrijdag werden negentig uitgebrachte stemmen niet meegenomen in de telling. Medio september vinden nieuwe verkiezingen plaats.

News

Ondergrondse werkzaamheden bij de Hogekamp

De eerste schop voor het opnieuw inrichten van het plein voor gebouw Hogekamp ging onlangs in de grond. Er moet een goede verbinding komen tussen het woon- en leefcentrum en het O&O-plein. De ondergrondse werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

News

Bussemaker: geen censuur bij onderwijsmedia

Minister Bussemaker ziet geen aanleiding om onderzoek te doen naar de onafhankelijkheid bij media van hogescholen en universiteiten. Ook het wettelijk waarborgen van die onafhankelijkheid is volgens haar niet nodig.

News

Tweede Kamer: ‘Geef studenten recht op zwangerschapsverlof’

Minister Bussemaker wilde er nooit wat van weten, maar nu lijkt het toch te gaan gebeuren: mede op initiatief van haar eigen PvdA wil de Tweede Kamer dat studenten recht krijgen op zwangerschapsverlof en een aangepast examenprogramma.

Read more articles