News

Wie wordt docent van het jaar?

Wie wint dit jaar de Centrale Onderwijsprijs van de UT? De finalisten zijn bekend: Marco van Bommel (psychologie), Bram Nauta (elektrotechniek) en Pieter Roos (civiele techniek). De bekendmaking is op woensdag 21 juni.

News

Zoektocht nieuw batabestuur moeizaam

Het is vijf  voor twaalf voor de organisatie van de Batavierenrace. De commissie is namelijk hard op zoek naar nieuw bestuurdersbloed voor de 46ste editie van de studentenestafette. En de sollicitanten staan niet in de rij.

News

‘Hybride docent’ moet lerarentekort terugdringen

Ze hebben een gewone baan, maar staan ook één of twee dagen voor de klas: kunnen ‘hybride docenten’ ervoor zorgen dat het lerarentekort kleiner wordt? De Algemene Onderwijsbond heeft zijn twijfels.

News

Leenstelsel: 'Geen rooie rotcent verloren laten gaan'

Er mag geen ‘rooie rotcent’ verloren gaan, schrijven studentenorganisaties ISO en LSVb over de miljoenen van het nieuwe leenstelsel. Ze willen dat de Onderwijsinspectie toezicht gaat houden op de besteding.

News

Atrium Bastille wordt werkcafé met Subway

Het atrium van de Bastille gaat op de schop: het wordt een werkcafé met daarin een restaurant van fastfoodketen Subway. Voor aanvang van de Kick-In, 23 augustus, moet het project klaar zijn.

News

Campagne: ‘Doel nummer één is dát studenten stemmen’

Negen zetels, drie partijen die er een gooi naar doen. Deze week zijn de studentenverkiezingen voor de universiteitsraad. Dat betekent dat de partijen (UReka, DAS en PvdUT) volop campagne voeren. Hoe vergaat ze dat?

News

'Weg met de wegwerpwetenschapper'

Wie een stabiele carrière wil, kan zijn heil beter buiten de wetenschap zoeken. Vooral voor postdoctorale onderzoekers worden de vaste banen steeds schaarser. Hoe zit het met al die tijdelijke contracten, en hoe schadelijk zijn ze?

News

Vidi-beurs voor UT-onderzoekers

UT-onderzoekers Alexander van Deursen en Saskia Nagel krijgen een Vidi-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met deze subsidie van 8 ton zetten ze hun eigen onderzoekslijn op. Ook David Marpaung, voormalig én toekomstig onderzoeker aan de UT, krijgt een Vidi.

News

Aryzon: betaalbare AR-bril op Kickstarter

Een augmented reality-bril die voor nog geen drie tientjes te koop is. Studentenstart-up Aryzon lanceerde dit project maandagmiddag op Kickstarter. De studenten hebben binnen een dag ruim 20 duizend euro opgehaald via crowdfunding.

News

Zeven oplossingen voor geldgebrek TU's

Het wemelt van de studenten, vooral in technische opleidingen. Universiteiten en hogescholen moeten woekeren met hun geld. Gaat het volgende kabinet de bekostiging aanpassen? Minister Bussemaker geeft een schot voor de boeg.

News

‘Studenten soms onterecht afgewezen bij selectie’

Het selecteren van studenten voor opleidingen als geneeskunde gaat verkeerd. Studenten worden soms afgewezen op één criterium en dat mag niet, waarschuwen het Landelijk Studenten Rechtsbureau en studentenorganisatie ISO.

News

In de maak: één portal met alle studentenwoningen

Op zoek naar een woning en word je van het kastje naar de muur gestuurd? Daar moet snel een einde aan komen, vinden onder meer de UT, de gemeente Enschede en woningstichting De Veste. Er komt een website, met daarop in één overzicht het woonaanbod voor studenten in Enschede en Hengelo.

Read more articles