News
Interventieteam Vrijhof van start

'Persoon met verward gedrag vraagt andere vaardigheden'

De Universiteit Twente heeft sinds september een speciaal getraind interventieteam voor personen met verward gedrag. Het team is actief in gebouw Vrijhof. Volgens Carmen Olde Scholtenhuis, afdelingshoofd Student Affairs, Coaching and Counseling dat in de Vrijhof zit, is het goed om voorbereid te zijn hoe om te gaan met een verward persoon.

News

Rente op studieschulden was ooit 11 procent: gaat dat weer gebeuren?

De rente op studieschulden wordt volgend jaar vijf keer zo hoog. Het roept veel vragen op. Wat gaat je dat kosten? En waarom kan die rente niet omlaag? Gaat de politiek er nog iets aan veranderen?

News

Scientist Rebellion claimt overwinning

Een Kamermeerderheid stemde dinsdag in met een motie om de fossiele subsidies die het kabinet verstrekt af te bouwen. Volgens klimaatactivisten is dat het resultaat van de wekenlange blokkade van de A12, waar ook wetenschappers aan meededen.

News

Uit de as herrezen alumnivereniging Bekader viert verjaardag

Alumnivereniging Bekader viert donderdag 19 oktober haar achtste lustrum met een congres. Het had weinig gescheeld of de vereniging was een aantal jaar geleden opgeheven. Voorzitter Jelle van Pijkeren (25), alumnus technische bedrijfskunde, vertelt over de opleving van Bekader.

News

Oproep Dijkgraaf: geef alle stagiairs een vergoeding

Studenten van lerarenopleidingen krijgen meestal geen stagevergoeding. Daar moet verandering in komen, vindt demissionair minister Dijkgraaf, al gaat hij het niet verplichten.

News

Advanced Manufacturing Centre officieel geopend: ‘Van meerwaarde voor de hele UT’

Aan de overzijde van de campus is op het Kennispark het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing officieel geopend. ET-decaan Bart Koopman is blij met de opening van het nieuwe gebouw. 'Dit is van meerwaarde voor de hele UT.'

News

Dijkgraaf: ‘Blijf af van investeringen in wetenschap’

Demissionair minister Dijkgraaf is bang dat een volgend kabinet beknibbelt op de miljardeninvesteringen in onderwijs en onderzoek. ‘Tast je één onderdeel aan, dan ontrafelt het hele weefsel van ons kennisland.’

News

CBS: totale studieschuld verdubbeld sinds invoering leenstelsel

De totale studieschuld van (oud-)studenten is opgelopen naar 28,2 miljard euro. Dat is 1,7 miljard meer dan vorig jaar en ruim twee keer zo veel als vóór de invoering van het leenstelsel in 2015. En de rente stijgt.

News

Nederlandse studenten teruggeroepen uit Israël

Universiteiten en hogescholen roepen hun studenten uit Israël terug, nu het land wederom in oorlog is. Er zijn al honderden doden gevallen, onder wie ook buitenlandse studenten. Er zitten geen UT-studenten in Israël, volgens de universiteit.

News

Nobelprijs economie voor onderzoek naar werkende vrouwen

Voor haar onderzoek naar de verschillen tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt ontvangt de Amerikaanse econoom Claudia Goldin de Nobelprijs voor de economie.

News

Omtzigt wil helemaal geen Engelstalige opleidingen meer

Aan de universiteiten moet het Nederlands binnen drie of vier jaar de voertaal worden, zei Pieter Omtzigt afgelopen vrijdag in praatprogramma Op1. 'Dan komen er minder buitenlandse studenten naar Nederland.'

  • EN
  • NL
News

Nieuwe UT-master slaagt nu wél voor doelmatigheidstoets

De aanvraag van de UT voor een nieuwe masteropleiding Humanitarian Engineering is geslaagd voor de toets van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs. Afgelopen voorjaar werd de aanvraag van de UT in eerste instantie nog afgekeurd.

  • EN
  • NL
News

New UT master now passes macro efficiency test

The UT's application for a new master's programme in Humanitarian Engineering has passed the test of the Committee for Higher Education Effectiveness (CDHO). Last spring, the UT's application was initially rejected.

Read more articles