News

Ministerspost voor UT-alumnus Eddy van Hijum

UT-alumnus Eddy van Hijum neemt binnenkort als minister plaats in het nieuwe kabinet-Schoof, dat melden diverse media. Van Hijum wordt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij naam wordt ook genoemd als vicepremier namens NSC.

  • EN
  • NL
News

Arbeidsinspectie: UT, pak problemen op de werkvloer bij de bron aan

De UT moet beter kijken naar de oorzaken van problemen met werkdruk en ongewenst gedrag op de werkvloer. Dat schrijft de Arbeidsinspectie in een nadere toelichting op een onlangs verschenen rapport over psychosociale arbeidsbelasting.

  • EN
  • NL
News

Labour Authority: UT, tackle problems in the workplace at the source

The UT needs to take a closer look at the causes of problems with work pressure and undesirable behaviour in the workplace. This is what the Netherlands Labour Authority writes in an elaboration of a recently published report on psychosocial workload.

News

PVV viert bezuinigingen als overwinning op activisme in hoger onderwijs

De PVV wil hard bezuinigen op hoger onderwijs en onderzoek om het politieke activisme aan universiteiten en hogescholen te bestrijden, bleek gisteren tijdens een debat over het onderwijs.

News

Verkiezingsuitslag: UT’er stemt links, progressief en pro-Europees

GroenLinks/PvdA kreeg afgelopen donderdag in het stemlokaal in de Bastille verreweg de meeste stemmen voor de Europese verkiezingen. Zo’n 32 procent van de mensen die op de campus hun stem uitbrachten, kleurde een vakje van de linkse combinatiepartij rood.

News

Discriminatie, wangedrag… wat doen de raden van toezicht eraan, vraagt inspectie

De Onderwijsinspectie gaat de Raden van Toezicht in het hoger onderwijs onderzoeken. Houden ze bijvoorbeeld de sociale veiligheid binnen hun instellingen goed genoeg in de gaten?

  • EN
  • NL
News
Kandidaten Uraad met elkaar in gesprek tijdens verkiezingsweek

‘Als niemand stemt, vertegenwoordigen we niemand’

Kandidaten van universiteitsraadspartijen UReka, DAS en Campus Coalitie gingen maandagmiddag tijdens de lunchpauze in gesprek over de medezeggenschap, prangende thema’s en wat het betekent om anderen te vertegenwoordigen. ‘Frans Timmermans is toch ook geen arbeider?’

  • EN
  • NL
News
University Council candidates in conversation with each other during election week

'If no one votes, we don't represent anyone'

Candidates from university council parties UReka, DAS and Campus Coalition discussed participation, pressing themes and what it means to represent others during the lunch break on Monday afternoon. 'Frans Timmermans isn't a worker either, is he?'

News

Akkoord studenten in medezeggenschap: ze krijgen 500 tot 1.200 euro per maand

De vergoedingen voor studenten in de medezeggenschap moeten omhoog, hebben studentenorganisaties en onderwijsinstellingen afgesproken. Voor studenten in de centrale raden wordt de ‘richtlijn’ 500 tot 1.200 euro per maand.

News

Zelfs jongeren van VVD en NSC in verzet tegen langstudeerboete

Studenten, vakbonden en politieke jongeren, ook van VVD en NSC, maken zich grote zorgen over de terugkeer van de langstudeerboete. Ze schrijven een brandbrief en kondigen demonstraties aan.

News

Tracy Craig wint Brinksma Innovation Grant

Wiskundedocent Tracy Craig is de winnaar van de Brinksma Innovation Grant. Dat werd maandagochtend bekend bij de aftrap van de eerste UT-brede onderwijsweek, de ‘Week of Education’.

News

Universiteiten willen deur naar Israël niet sluiten

'Sowieso zullen wij nooit banden met een heel land verbreken', schrijven de rectoren van de Nederlandse universiteiten in dagblad Trouw. Dat gebeurt alleen als de overheid het adviseert of oplegt, 'zoals bij Rusland het geval was'.

  • EN
  • NL
News

Drie faculteiten in de min, tekort UT gaat naar 14 miljoen euro

De UT stevent dit jaar af op een tekort van ruim 14 miljoen euro, zo blijkt uit de meest recente managementrapportage. Beschreven staat dat het de UT slechts moeizaam lukt om personeelskosten te drukken. Bovendien blijven de inkomsten uit tweede en derde geldstromen achter ten opzichte van de prognoses.

  • EN
  • NL
News

Three faculties in the negative, UT deficit goes to 14 million euros

The UT is heading for a deficit of more than 14 million euros this year, according to the most recent management report. It is described that the UT is struggling to reduce personnel costs. In addition, revenues from second and third money streams are lagging behind the forecasts.

News

Bezuinigingen op studenten zo snel niet haalbaar, waarschuwen ambtenaren

De langstudeerboete, minder buitenlandse studenten… Die bezuinigingen op het hoger onderwijs krijg je niet zomaar voor elkaar, zeggen ambtenaren. Het gaat sowieso meer tijd kosten.

Read more articles