News

Stilteruimtes: Dijkgraaf gaat ze niet verplichten

Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf gaat universiteiten en hogescholen niet dwingen om stilteruimtes te openen. Wel meent hij dat zulke ruimtes het studentwelzijn kunnen bevorderen.

News

Hoogleraar Nelly Litvak verlaat de UT

Nelly Litvak, hoogleraar algoritmische complexe netwerken, gaat de UT verlaten. Per 1 september maakt ze de overstap naar de TU Eindhoven, waar ze al sinds 2017 een deeltijdaanstelling heeft. Litvak studeerde ook in Eindhoven.

News
Verslag van Game Night in de Bastille

Geen cantus, maar Catan en Counter-Strike

De Game Night in de Bastille, een relatief nieuw volwaardig onderdeel tijdens de Kick-In, werd donderdagavond bezocht door meer dan honderd eerstejaars. Een reportage vanuit de Drakenkelder en de Esports Lounge, waar het bier en het brallen plaatsmaakte voor bordspellen en videogames.

News

Studentenpact moet seksueel wangedrag voorkomen

Studentenverenigingen en -organisaties moeten meer doen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag, vinden ze zelf. Samen met Mariëtte Hamer presenteren ze een pact.

News

Leiden kreeg 100 duizend dollar van Saoedisch oliebedrijf

Voor een reeks lezingen en een cultuurmarkt op het gebied van Arabische geschiedenis en cultuur heeft de Universiteit Leiden een gift van 100 duizend dollar aangenomen van een Saoedisch oliebedrijf.

News

‘Tijdens de Kick-In ga ik het allemaal uitvogelen’

Kleurrijke kraampjes, talloze goodies en kersverse eerstejaars: de openingsmarkt van de Kick-In was weer als vanouds. Een sfeerverslag vanaf de zonovergoten campus. ‘Iedereen zit in hetzelfde schuitje en wil nieuwe mensen leren kennen.’

  • EN
  • NL
News

Europese studenten krijgen makkelijker studiefinanciering

Europese studenten die in Nederland studeren hoeven volgend collegejaar minder uren te werken om in aanmerking te komen voor studiefinanciering. Minister Dijkgraaf past de DUO-regels aan na een rechterlijke uitspraak.

  • EN
  • NL
News

Easier access to Dutch student financing for European students

From the next academic year, European students in the Netherlands will have to work fewer hours to qualify for Dutch student financing. Minister Robbert Dijkgraaf will amend the student loan rules following a court ruling.

News

Rel bij introductie Nijmegen staat niet op zichzelf

Een vechtpartij op de Nijmeegse intromarkt voor nieuwe studenten heeft tot drie arrestaties geleid. Het is niet de eerste keer dat omstreden organisaties stof doen opwaaien tijdens de introductieweken.

News

NVAO wil weten of onderwijskeurmeesters wel echt onafhankelijk zijn

Kwaliteitsbewaker NVAO gaat scherper kijken of leden van visitatiepanels vrij kunnen oordelen over een instelling of opleiding. Ook de hogescholen en universiteiten die hen inhuren moeten hier voortaan vragen over beantwoorden.

  • EN
  • NL
News

De U-Today survivalgids voor eerstejaars, deel 2

Welkom, eerstejaars! Voor een vliegende start op deze universiteit helpen we je op weg met deze handige handleiding. Want voor een goed geïnformeerde sjaars, is geen enkele uitdaging te barbaars. Lees hier deel 2.

  • EN
  • NL
News

The U-Today survival guide for freshmen, part 2

Welcome, freshmen! For a flying start at this university, we'll help you get started with this handy handbook. Because for a well-informed 'sjaars', no challenge is too harsh. Read part 2 here.

  • EN
  • NL
News

De U-Today survivalgids voor eerstejaars, deel 1

Welkom, eerstejaars! Voor een vliegende start op deze universiteit helpen we je op weg met deze handige handleiding. Want voor een goed geïnformeerde sjaars, is geen enkele uitdaging te barbaars. Lees hier deel 1.

  • EN
  • NL
News

The U-Today survival guide for freshmen, part 1

Welcome, freshmen! For a flying start at this university, we'll help you get started with this handy handbook. Because for a well-informed 'sjaars', no challenge is too harsh. Read part 1 below.

News

Studiefinanciering ontmoedigt keuze hbo’er voor wo-master

Wil je een jaar langer basisbeurs krijgen? Volg je master dan aan een hogeschool in plaats van een universiteit. De LSVb vindt het raar. ‘Dit vergroot de kansenongelijkheid in het onderwijs.’

Read more articles