• EN
  • NL
On y va!

Solar Boat loopt flinke schade op in Monaco

Solar Boat Twente kende vandaag een tegenstrijdige kwalificatiedag tijdens de opening van de tiende editie van de Monaco Energy Boat Challenge. Enerzijds noteerde het team een knappe kwalificatietijd, maar daarbij liep boot Ceto aanzienlijke schade op.

  • EN
  • NL
On y va!

Solar Boat suffers major damage in Monaco

Solar Boat Twente had a contradictory qualifying day at the opening of the tenth edition of the Monaco Energy Boat Challenge. On the one hand, the team recorded a great qualifying time, but boat Ceto suffered significant damage.

News

Jaarverslag: UT schrijft rode cijfers en wacht ‘financieel uitdagende tijden’

De UT noteerde in 2022 een tekort van ruim 11 miljoen euro, zo blijkt uit het vandaag verschenen jaarverslag. Ook dit jaar verwacht de UT een fors tekort te schrijven. Volgens Finance-directeur Dennis van Zijl is er – met de kennis van nu – geen reden tot paniek. ‘Maar we moeten wel verstandig en zuinig zijn.’

News
Interview Bert Weckhuysen

‘De starters- en stimuleringsbeurzen hoeven geen splijtzwam te zijn’

Een gezelschap van bestuurders en kritische wetenschappers boog zich onder leiding van hoogleraar Bert Weckhuysen over de starters- en stimuleringsbeurzen. Hoe ging dat? ‘We moeten geen kleine NWO’tjes binnen de universiteiten krijgen.’

News

Dijkgraaf wil geen verbod op protesten tegen Israël aan universiteit

Tegen antisemitisme moet krachtig opgetreden worden, vindt minister Dijkgraaf. Maar aan een universiteit mogen ook controversiële meningen klinken en dus mogen activisten er oproepen tot een boycot van Israël.

News

Autoriteit Persoonsgegevens gaat DUO onderzoeken

De Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar studiefinancier DUO. Dit volgt op het nieuws dat studenten met een migratieachtergrond vaker dan anderen te maken krijgen met controles op de basisbeurs voor uitwonenden.

News

Claude, Flemming en Prins S. en De Geit op introductieconcert

Het traditionele introductieconcert kent ook dit jaar drie zogeheten headliners. Nederlandse artiesten Claude, Flemming en Prins S. en De Geit geven hun optredens op 30 augustus op de Oude markt, voor eerstejaars van Saxion en de UT.

News

Met rijke ouders sneller diploma

Het maakt in het hoger onderwijs uit waar je wieg stond. Studenten uit armere gezinnen hebben het zwaarder met hun studie. En nu komen ze ook nog eens vaker in de financiële problemen.

News

Tweede Kamer wil haast met wet flexstuderen

Er is geen tijd te verliezen, dus minister Robbert Dijkgraaf moet nu alvast werken aan zijn wet om flexstuderen in het hoger onderwijs mogelijk te maken. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van die strekking.

  • EN
  • NL
News

‘Mijn streven is originaliteit’

Luuk van Ewijk, ook wel bekend als LUVANE, tekende deze week zijn laatste maandelijkse cartoon voor U-Today. Aan de hand van vijf tekeningen blikt hij terug. ‘Ik probeer in mijn cartoons grappen te maken zonder te stigmatiseren.’

  • EN
  • NL
News

‘My goal is originality’

Luuk van Ewijk, also known as LUVANE, drew his last monthly cartoon for U-Today this week. He looks back through five of his drawings. ‘In my cartoons, I try to joke without stigmatizing.’

News

Climate Centre geeft geld aan klimaatprojecten

Negen onderzoeks- en onderwijsprojecten ontvingen vandaag tijdens het Climate Café in totaal 190 duizend euro aan startkapitaal van het Climate Centre op de UT. De projecten varieerden van het ontwikkelen van een slim watermanagementsysteem tot het bestrijden van klimaatmisinformatie.

News

Bijna de helft heeft basisbeurs al aangevraagd

Meer dan 208 duizend (aankomende) studenten hebben inmiddels de basisbeurs aangevraagd. Volgende week krijgen 225 duizend anderen een brief om hen eraan te herinneren.

News

Universiteiten nemen ranglijsten minder serieus

Weg met die wereldranglijsten, zeggen de Nederlandse universiteiten. Ze willen er minder gebruik van maken – behalve voor hun eigen marketing. Ook gaan ze alternatieven aanmoedigen.

Read more articles