• EN
  • NL
On y va!

Voor RoboTeam Twente is deelname in Bordeaux al een overwinning

Een evenaring van de podiumplek-prestatie van vorig jaar zou mooi zijn, maar deelname met elf voetbalrobots aan de RoboCup in Bordeaux voelt al als een overwinning. Teamleider Emy Ganzeboom van RoboTeam Twente ziet uit naar het evenement, dat van donderdag tot en met zondag duurt.

  • EN
  • NL
On y va!

For RoboTeam Twente, participating in Bordeaux is already a victory

Equalling last year's podium place would be nice, but participation with 11 football robots in the RoboCup in Bordeaux already feels like a victory. Team leader Emy Ganzeboom of RoboTeam Twente looks forward to the event, which lasts from Thursday to Sunday.

News

Nieuwe afspraken over studentenwelzijn

Hoe kunnen universiteiten en hogescholen ervoor zorgen dat elke student zich thuis voelt in het hoger onderwijs? Ze hebben met studentenorganisaties ISO en LSVb afspraken gemaakt over betere informatie, stilteruimtes en een ‘sticky campus’.

News

Kleine energietoeslag voor deel studenten, LSVb ‘geschrokken’

Een deel van de studenten zal komend studiejaar toch een energietoeslag krijgen van het kabinet. Het gaat om 400 euro voor uitwonende studenten met een basisbeurs én een aanvullende beurs.

News

Startersbeurzen: universiteiten romen miljoenen af

Universiteiten rekenen bijna allemaal 20 procent aan ‘overhead’ als een universitair docent een startersbeurs van 300 duizend euro krijgt. Dus per beurs romen ze 60 duizend euro af.

On y va!
Teammanager Kuperus ziet dat het team verder is dan vorig jaar

Solar Boat Twente gaat voor het podium in Monaco

Solar Boat Twente hoopt zaterdag in Monaco op het podium te staan tijdens de prijsuitreiking van de Monaco Energy Boat Challenge. Volgens manager Maartje Kuperus is het team verder dan vorig jaar, toen een vierde plaats werd behaald.

News

Groeifonds: bijscholing onderwijs en zorg krijgt tientallen miljoenen

Voor bijscholing van leraren is de komende tien jaar 73,1 miljoen euro beschikbaar uit het Nationaal Groeifonds. Nog eens 86,5 miljoen is voorwaardelijk toegekend. Ook voor zorgonderwijs zijn miljoenen uitgetrokken.

News

Rapport: Geen doorgeslagen woke-cultuur aan de UvA

Volgens een onafhankelijke commissie zijn er geen misstanden die de academische vrijheid aantasten aan de UvA-faculteit waar anti-woke docent Laurens Buijs werkte.

News

Derde prijs voor UT-project bij Nederlandse Onderwijspremie

Het UT-project FlexSciLabs behaalde donderdag tijdens het Comenius Festival de derde prijs bij de Nederlandse Onderwijspremie. Universitair hoofddocent Sissi de Beer ontving de prijs die goed is voor 500 duizend euro uit handen van minister Robbert Dijkgraaf.

  • EN
  • NL
News
Onderhandelaarsakkoord universitaire cao

Cao: 9 procent loonsverhoging en minder tijdelijke contracten

De vakbonden en de universiteiten hebben een voorlopig akkoord bereikt over een nieuwe cao. Als hun achterbannen het goedkeuren komt er per 1 augustus een structurele loonsverhoging van 9 procent en een eenmalige uitkering van maximaal 1.200 euro.

  • EN
  • NL
News

9 percent pay raise and fewer temporary contracts

The unions and the universities have reached a provisional deal on a new collective labour agreement. If it is approved by their members, a structural salary increase of 9 percent will take effect on 1 August and a one-off payment of up to 1,200 euros will be made shortly thereafter.

News

‘Vraag die aanvullende beurs gewoon aan’

Met brieven en voorlichting probeert DUO studenten te winnen voor de aanvullende beurs. Toch blijven sommige studenten die mislopen. Maar het gaat steeds beter, schrijft minister Dijkgraaf.

News

Vidi voor vier UT-onderzoekers

UT-onderzoekers Arnd Hartmanns, Linn Leppert, Jelmer Renema en Roland van Rijswijk-Deij ontvangen een Vidi-financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met deze subsidie ter waarde van 800.000 euro kunnen ze de komende vijf jaar een eigen onderzoekslijn ontwikkelen en hun eigen onderzoeksgroep verder uitbouwen.

News

Pand studententeams op Kennispark wordt uithangbord

De ‘Future Factory’, het pand waar het merendeel van de aan de UT gelieerde studententeams in huist, staat in de steigers. De verbouwing moet zorgen voor ‘meer interactie’ tussen de teams en het bedrijfsleven op en om Kennispark.

Read more articles