Nuttige alternatieven toegangspoortjes

| Redactie

Ingezonden reactie van de Sportraad

Photo by: Photographer:Robbert Brink

Op 26 januari stond in het UT-Nieuws een artikel over de voorgenomen toegangspoortjes van het Sportcentrum. De reactie van de Sportraad werd hierin meegenomen na een telefonisch interview met de voorzitter. Het klopt dat de Sportraad het op zijn minst opmerkelijk vindt dat er in tijden van bezuinigingen aan de ene kant van alles wordt beknibbeld en er aan de andere kant grote bedragen worden uitgegeven. Daarbij zien we een aantal beren op de weg die inmiddels ook in de reacties op het betreffende artikel genoemd zijn en zijn we verbaasd te lezen dat men ervan uitgaat er aan te verdienen terwijl niet eens duidelijk is hoe dit dan zou moeten gebeuren.

Belangrijk is dat het Sportcentrum heeft toegezegd alle betrokken partijen (ook de Sportraad en dus de verenigingen) aan te horen en rekening houdt met de mogelijke bezwaren. De Sportraad gaat er van uit dat men zich hieraan houdt en een nieuw toegangssysteem al dan niet met vingerafdrukken geen problemen zal opleveren voor de dagelijkse gang van zaken voor de sporters.

Op het artikel zijn ondertussen erg veel reacties binnengekomen met steekhoudende bezwaren, zoals de toegankelijkheid voor minder validen, sporten met groot materiaal, gastvrijheid, privacy etc. Daarnaast zijn er ook zeer nuttige alternatieven gegeven zoals de terminal en het actief controleren door de portiers. De Sportraad kan zich in veel van de reacties en de alternatieven vinden en vraagt zich steeds sterker af of het Sportcentrum dit wel moet willen. We zullen op korte termijn in gesprek gaan met het Sportcentrum om de bezwaren te bespreken. Wanneer de reactie van het Sportcentrum niet naar tevredenheid is en er onvoldoende gehoor zal worden gegeven zullen wij ons actief inzetten om het besluit de toegangspoortjes aan te schaffen terug te draaien.

ADSSV Sportraad Universiteit Twente

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.