Zonde

| Redactie

Reactie op het vertrek en afscheid van CTW-docent Koen van Andel

Nog even en dan is hij weg. Niet dat hij me in de weg zat of stond, integendeel ik vond het altijd prettig om hem tegen te komen. Ik zei hem zelfs gedag, en nu doe ik dat weer. Maar nu voor altijd.

Nou dag dan!

Komen en gaan, erin en eruit. Net zo alledaags als input en output. Herhaling en repetitie zijn het overbekende gedrag van automaten. Inladen en uitladen, verpakkingen vol data en deze via vele wegen en systemen vervoeren over korte of lange afstanden. Het delen en uitwisselen van data is bijvoorbeeld een dagelijkse bezigheid van velen op de universiteit. Een universum van veelheid en diversiteit. Mensen gedragen zich vaak als data.

Hij hoorde daar bij, of beter, hij hoort daar bij. En daarom is het een zonde, zonde van wat hij bracht en zonde van wat hij nog zou kunnen brengen. In ieder weefwerk zit wel een foutje, hier is een foutje gemaakt. Het defect wordt door velen herkend of juist zichtbaar gemaakt voor anderen door te vertellen hoe de lapsus zit. Kortom een vergissing kan altijd worden hersteld.

Het gebrek en de zonde zijn met elkaar verbonden en zijn daarom lotgenoten. Herstel het gebrek door de schuiver als niet gebeurd te beschouwen, herstel de zonde door Koen en fier te zijn op wat je kunt behouden.

You never know what you got until you lose it!

Robert Wendrich, UHD bij industrieel ontwerpen

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.