| Jari Dokter | Photo by: Rikkert Harink

Buikschuivers en modderhappen

De rook van het startschot van de Kick-In is amper opgetrokken, of daar wacht de eerstejaars alweer de volgende beproeving: de traditionele bestorming van de Bastille. Dat biedt garanties voor ongecontroleerde buikschuivers, schaamteloos modderhappen en onhandige manoeuvres door obstakels.

Nette polootjes hebben de nieuwe studenten vandaag niet nodig. De sjaars die de hindernisbaan brandschoon overleeft, moeten namelijk nog geboren worden.

De beproeving op de campus zorgt voor spierpijn, vermoeidheid, vieze gezichten en het verlangen naar een lekker warm bad. Al zit dat laatste er voorlopig nog niet in.

Wie de Bastille na hobbelige obstakels en barrières in het vizier krijgt, weet dat de uitputtingsslag er bijna op zit. Maar wie denkt dat de laatste horde van het parcours kinderspel is, heeft ‘t helemaal mis…

De slijtageslag leidt tot een afmatting onder de deelnemers. Na het afleggen van de meeste onderdelen is er nog één sta-in-de-weg tussen falen en slagen: de klimmuur naar de Bastille.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.