‘Studententijd bepaalt de rest van je leven’

| Paul de Kuyper

In een zweterige tent opende rector Ed Brinksma, ‘de belangrijkste man op de campus’, de Kick-In 2013. Zijn boodschap: je studietijd wordt pas echt een succes als je je ook mengt in het verenigingsleven.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

‘Wat je op deze universiteit leert, is bepalend voor de rest van je leven’. Met die woorden onthaalde rector Ed Brinksma de nieuwe eerstejaars bij het officiële openingswoord van de Kick-In 2013. 

Brinksma, aangekondigd als de belangrijkste man van de campus, zei de spanning te voelen die nu ook door de lijven van de eerstejaars giert. ‘Toen ik achttien was, was ik net zo uitgelaten als jullie. Je gaat uit huis, ontdekt nieuwe dingen, maakt nieuwe vrienden en begint een nieuw leven.’ Volgens de rector is je studententijd bepalend voor de rest van je leven. 'Je maakt die tijd pas echt tot een succes als je naast je studie ook andere activiteiten onderneemt en lid wordt van een of meer verenigingen.

De eerste kennismaking met die verenigingen vond vanmiddag al plaats op de openingsmarkt. Met muziek, flyers en hamburgers probeerden sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen hun eerste nieuwe leden te werven. Op het evenemententerrein kon je onder andere boksen, roeien, turnen en volleyballen.

Hoewel het openingswoord van de rector al woensdagmiddag plaatsvond, is de officiële opening van de Kick-In pas vanavond. Met percussie en vuurwerk luiden de eerstejaars om 21 uur echt hun studententijd in.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.