Weijers begon zijn verhaal door te benadrukken dat hij een masterclass geluk kwam geven en geen cabaretshow. Hij vroeg het publiek dan ook niet om hun telefoons uit, maar juist in te schakelen om online een aantal vragen te beantwoorden. De eerste vraag die hij stelde was: 'Hoe gelukkig voel je je op dit moment?' hierop scoorden de aanwezigen gemiddeld een 7,5.
Aan de hand van dit resultaat legde Weijers uit wat geluk is en hoe het gemeten kan worden. Hij kwam tot de conclusie dat er niet één goede definitie van geluk is, omdat het begrip daarvoor te subjectief is. Om geluk toch te kunnen begrijpen haalde hij een theorie van Aristoteles aan die stelde dat iemands geluk afhankelijk is van drie criteria. Om gelukkig te zijn moet je plezier en een goed en een zinvol leven hebben.
Humoristische insteek
Natuurlijk blijft Guido Weijers een cabaretier, wat te merken was aan de vele grappen die hij in zijn masterclass verwerkte. Zo wisselde hij verschillende delen van zijn presentatie af met filmpjes waarin hij Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie en schrijver van het boek 'Op naar geluk', interviewt. In deze filmpjes legt Dijksterhuis theorieën over geluk uit aan Weijers, maar scheppen ze ook tegen elkaar op over hoe gelukkig zij zelf zijn.
Verder bespot Weijers zelfhulpboeken, mindfulness-cursussen en yogameisjes die foto's van hartjes in hun cappuccino op Instagram plaatsen. Toch benoemt hij zichzelf aan het einde van zijn masterclass tot personal life coach, met een website in Comic Sans, een boek en een videoband met tips om gelukkiger te worden.
Zijn tips uit de wetenschap lijken echter wel te helpen: aan het einde van de masterclass beantwoordde het publiek nogmaals de vraag hoe gelukkig zij zich op dat moment voelen. Nu was de gemiddelde score 0,3 punten gestegen, naar een 7,8!