Het Ambassadeursnetwerk honoreerde in 2020 nog zeven aanvragen. Het budget van in totaal 45 duizend euro komt vanuit het OPUT. In 2019 wijzigde het Incentive Fund koers: in plaats van enkel het ondersteunen van vrouwen om carrièrestappen te maken, breidde het fonds zich uit naar initiatieven die diversiteit en inclusiviteit op de UT ten goede komen.
Dat is terug te zien in de zes projecten die voor 2021 zijn gehonoreerd. Zo mag Brechje Maréchal, beleidsmedewerker Milieu & Duurzaamheid, samen met het Sportcentrum en wielervereniging Klein Verzet, een fietscursus uitzetten voor internationale studenten die zich niet comfortabel voelen tijdens het fietsen. Een idee dat de duurzaamheid op de campus bovendien ten goede komt, stelt Maréchal in haar voorstel. Daniela Crăciun, onderzoeker binnen de BMS-faculteit, krijgt steun om aan de slag te gaan met een project dat de erkenning van de prestaties van jonge UT-onderzoekers ten goede moet komen.
Franz-Benjamin Mocnik, universitair docent bij de faculteit ITC, start een studie naar feminisme in de cartografie. Namens Marketing & Communicatie gaat Ratna Toering met het project ‘The Conversation Helpers’ bezig, dat medewerkers moet helpen hun wensen en behoeften uit te spreken richting leidinggevenden en collega’s.
LISA-projectmanager Niels Oudelaar richt zich op een ‘Library as a Living Lab for Inclusion & Diversity’. Als laatste gaat de werkgroep 'Th!nk with Pride' activiteiten organiseren om de zichtbaarheid van de LGBTIQ+-gemeenschap te vergroten, zoals een Coming Out Day, de opening van all-gender toiletten en een voorstelling.