Alumni-solarteam behaalt derde plaats in België

| Redactie

Solar Team Twente eindigde afgelopen weekend als derde bij de iLumen European Solar Challenge op het Belgische circuit van Zolder. Het Twentse team deed mee met de auto uit 2019, RED E, en bestond volledig uit oud-leden.

Photo by: Andreas Kajim

Terwijl het huidige team zich in Marokko voorbereidt op de Solar Challenge Morocco, stonden oud-teamleden afgelopen weekend in België aan de start. Hoofdonderdeel van dit officieuze Europese kampioenschap was een 24 uursrace, waarbij deelnemers zoveel mogelijk rondjes moesten rijden op het voormalige F1-circuit van Zolder.

Podiumplek

Dat werd een nek-aan-nekrace tussen Solar Team Twente en de Belgische ‘wereldkampioen’, het Agoria Solar Team. De zuiderburen trokken uiteindelijk aan het langste eind en reden twee rondes meer dan het Twentse solarteam, 346 om 344. Omdat de Duitsers van Sonnenwagen Aachen op andere raceonderdelen meer punten behaalden dan hun Twentse concurrenten, eindigden zij op plek twee in de eindrangschikking.

Marokko

Op 25 oktober start het huidige team aan de Solar Challenge Morocco met de nieuwste auto RED Horizon. De race is een alternatief voor de afgelaste World Solar Challenge in Australië. Start en finish zijn in kustplaats Agadir.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.