Dies natalis UT keert terug naar november

| Stan Waning

De dies natalis van de UT keert terug naar de laatste vrijdag van november. De afgelopen drie jubilea vonden telkens plaats in de maand mei. Vrijdag 28 november 2025 staat de eerstvolgende dies op de agenda.

Rector Tom Veldkamp kondigde de nieuwe datum afgelopen vrijdag aan. De dies vond in het verleden altijd plaats op de laatste vrijdag van november, maar dat veranderde in 2021. Vanwege het coronavirus ging er toen een streep door de zestigste editie, die een half jaar later in mei werd ingehaald. Vanwege coronapieken in de koude maanden, werd er toen voor gekozen om de dies te verplaatsen naar mei.

Dat wordt nu teruggedraaid. De afdeling Marketing & Communicatie (M&C) adviseerde het college van bestuur om dat te doen vanwege de volle UT-agenda in de maand mei. Vorige week bijvoorbeeld vonden de dies natalis en de Batavierenrace in hetzelfde weekend plaats.

Het besluit houdt in dat er de komende anderhalf jaar geen dies natalis op de agenda staat. Vanaf vrijdag 28 november 2025 wordt ook weer de ‘correcte verjaardag’ gevierd: omdat de dies in 2021 werd verplaatst naar 2022, vindt komend jaar niet de 63e maar de 64e dies plaats. De Week of Inspiration verhuist mee naar november 2025. Wat er met de uitreiking van de Marina van Dammebeurs, de Professor de Winterprijs en de Overijssel PhD Award van 2024 gebeurt is nog niet bekend.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.