Tracy Craig wint Brinksma Innovation Grant

| Rense Kuipers

Wiskundedocent Tracy Craig is de winnaar van de Brinksma Innovation Grant. Dat werd maandagochtend bekend bij de aftrap van de eerste UT-brede onderwijsweek, de ‘Week of Education’.

Craig, universitair hoofddocent bij EEMCS-vakgroep Applied Mathematics, ontving de beurs voor haar voorstel getiteld ‘Mathematics and Didactics Synthesis Creating teaching and learning resources for topics in mathematics for technical subjects’. Andere finalisten waren Daniela Craciun (universitair docent hogeronderwijsbeleid bij de faculteit BMS) en Martin van der Hoef (TNW-vakgroep Physics of Fluids, scheikundige technologie en ATLAS).

Big

Craig ontving een beeldje in de vorm van een big. Ook staat er financiële compensatie voor 0,2 fte tegenover en een tegoed van 2500 euro voor reis- of andere kosten die gemaakt worden voor het prijswinnende project.

In totaal waren er dit jaar acht inzendingen voor de Brinksma Innovation Grant - kortweg BIG. De onderwijsinnovatieprijs bestaat sinds 2017 en is vernoemd naar voormalig rector Ed Brinksma, die tussen 2008 en 2016 rector magnificus was van de UT.

Onderwijsweek

De prijsuitreiking maakte deel uit van de start van de ‘Week of Education’. Dat is een nieuw initiatief vanuit het Centre of Expertise in Learning & Teaching (CELT), om activiteiten ter waardering van het onderwijs op de UT te bundelen.

CES-directeur Lieke Schreel hield het openingspraatje, onder andere over het belang van het erkennen en waarderen van onderwijs én het belang om samen te komen en kennis te delen. ‘De inhoud van je onderwijs blijft wellicht hetzelfde, maar de manier waarop je lesgeeft kan veranderen. Het is een eeuwige reis om de beste manier van lesgeven te blijven vinden.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.