UT-docent legt functie bij NSC neer vanwege PVV-ministers

| Stan Waning

UT-docent Ronald Voorn stopt als kwartiermaker van het wetenschappelijk bureau van de politieke partij NSC. Voorn doet dat omdat ‘het gedrag van een aantal kandidaat-bewindspersonen in het verleden direct strijdig is met de waarden en het democratisch ethos waar ik voor wil staan’.

Ronald Voorn.

Voorn, universitair docent in de BMS-faculteit, maakte zijn vertrek vrijdag zelf bekend op LinkedIn. Hij doelt in zijn reden van vertrek op omstreden kandidaat-bewindspersonen uit de PVV-hoek, schrijft het AD. Vooral beoogd minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Reinette Klever en die van Asiel en Migratie Marjolein Faber lagen de afgelopen week onder vuur vanwege de ‘omvolkingstheorie’. Die theorie gaat er vanuit dat overheden bewust hun bevolking ‘vervangen’ door gekleurde migranten.

De UT’er startte in januari dit jaar als kwartiermaker voor de partij van Pieter Omtzigt. Eerder deze week haalde hij op sociale media al uit naar Geert Wilders, die reageerde op het niet welkom zijn van Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV) bij de herdenking van het slavernijverleden. Wilders schreef: ‘Ik wil anders maandag wel naar Amsterdam gaan en daar speechen hoor. Ze zullen gaan hunkeren naar onze Voorzitter.’ Daarop reageerde Voorn op X: ‘Deze man heeft echt hulp nodig. Niet normaal dit.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.