News

Student VU dient klacht in over ‘racistische antispieksoftware’

Een student van de Vrije Universiteit stapt vandaag naar het College voor de Rechten van de Mens, omdat de VU volgens haar discriminerende surveillancesoftware gebruikte bij het afnemen van tentamens tijdens de coronacrisis.

  • EN
  • NL
News

Waaier 4 krijgt rolstoelvriendelijke renovatie

College- en promotiezaal Waaier 4 krijgt de komende maanden een flinke renovatie. Het podium wordt toegankelijk gemaakt voor mindervalide mensen en geschikter gemaakt voor promotieceremonies. Ook de bekleding, ventilatie en audiovisuele middelen krijgen een upgrade.

  • EN
  • NL
News

Wheelchair-friendly renovation for Waaier 4

The lecture and PhD defence hall Waaier 4 will undergo a major renovation in the coming months. The stage will become more accessible for people with physical disabilities and more suitable for promotional ceremonies. The upholstery, ventilation and audiovisual equipment will also be upgraded.

News

Bestuursakkoord: ‘fundament’ hoger onderwijs moet sterker

Het gaat goed met het hoger onderwijs en de wetenschap, maar het fundament kan sterker. Dat is de strekking van het nieuwe bestuursakkoord dat de hogescholen, universiteiten en minister Dijkgraaf vandaag ondertekenden.

News

Ook studenten willen goed openbaar vervoer

Organisaties voor scholieren en studenten zijn een petitie gestart voor het openbaar vervoer. 'Iedereen in Nederland moet naar school of college kunnen komen zonder zich zorgen te maken of er wel genoeg bussen of treinen rijden.'

News

UT-onderzoekers op Zwarte Cross: ‘Mijn artiestenbandje gaat de komende maand niet meer af’

Verschillende UT-wetenschappers geven komend weekend college in de ‘Universitent’ op de Zwarte Cross. UT-onderzoeker Ton Spil, die het publiek trakteert op een lezing over bier en ICT, kijkt reikhalzend uit naar het festival. ‘Tijdens corona heb ik de Zwarte Cross misschien wel het meest gemist.’

News

Manifest tegen stagediscriminatie: we gaan wat doen

We gaan aan de slag met stagediscriminatie. Dat is de boodschap van een manifest dat werkgevers, hogescholen, universiteiten, studentenorganisaties en minister Dijkgraaf hebben ondertekend.

News

Minister bezorgd over onafhankelijkheid bijzonder hoogleraren

Sommige faculteiten hebben meer bijzonder hoogleraren in dienst (die worden gefinancierd door externe partijen) dan gewone hoogleraren. Het maakt onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek volgens minister Dijkgraaf kwetsbaar.

News

University of Twente almost at 100% open access

Out of all peer-reviewed articles written by UT scientists, 97% were published open access in 2021. That is a big jump compared to 2020, when 69% of UT academic publications were freely accessible. ‘This is something we should be very proud of, but we should also not think that we are done,’ says Nicole Loorbach, UT Open Access Specialist.

News

Kabinet wil online onderwijs niet ontmoedigen

Universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen mogen zelf weten of ze online les gaan geven. Het kabinet wil bij nader inzien geen richtlijnen maken voor de inzet van afstandsonderwijs.

News
Interview met Freek van der Meer en Katrin Semlianoi

'De stap richting Life Long Learning is een morele verplichting'

De UT op het gebied van Life Long Learning een van de grote spelers van Europa maken. Dat is de ambitieuze doelstelling waar een zogeheten kwartiermakersteam werk van wil maken. ‘Sponsoring dean’ Freek van der Meer en teamlid Katrin Semlianoi vertellen over de plannen. ‘Met alle respect, we willen geen Open Universiteit worden.’

News

VU stopt met omstreden mensenrechtencentrum

De Vrije Universiteit Amsterdam sluit de deuren van het Cross Cultural Human Rights Centre. Het mensenrechtencentrum kwam onder een vergrootglas te liggen omdat het afhankelijk bleek van financiering uit China.

News

DroneTeam niet met lege handen terug uit Engeland

DroneTeam Twente deed afgelopen week mee aan de 2022 UAS Challenge in Engeland. Door een mislukte generale mocht het team niet vliegen, maar in Buckminster won het Twentse team wel de Media & Engagement Award.

Read more articles