News

Rector roept studenten in mail op voor nieuwe Kick-In-commissie

Omdat het de Kick-In-commissie nog niet is gelukt om een nieuw bestuur samen te stellen, stuurde rector Tom Veldkamp deze week een mail naar alle studenten om hen te enthousiasmeren voor een functie in het introductiebestuur.

News

Onderzoek naar fraudejacht DUO op longlist voor ‘Loep’

De publicaties over discriminatie in de fraudejacht van studiefinancier DUO, die tot excuses van het kabinet hebben geleid, staan op de longlist van de Nederlands-Vlaamse prijs voor onderzoeksjournalistiek: de Loep.

  • EN
  • NL
News

Eerste UT-brede Onderwijsweek: ‘Uit het eigen hokje en in verbinding komen’

Een week aan prijsuitreikingen, bijeenkomsten en workshops om het onderwijs op de UT in de schijnwerpers te zetten. Dat allemaal onder de noemer ‘Going the extra mile’. Onderwijskundige en een van de initiatiefnemers Robin van Emmerloot kijkt vooruit naar deze eerste ‘Week of Education’, van 10 tot en met 14 juni.

  • EN
  • NL
News

First UT-wide Education Week: 'Getting out of your own bubble and connect'

A week of award ceremonies, get-togethers and workshops to put education at the UT in the spotlight. All this under the heading 'Going the extra mile'. Educational consultant and one of the initiators Robin van Emmerloot looks ahead to this first 'Week of Education', from 10 to 14 June.

News

Academies: Europa moet vrije wetenschap beschermen

Bescherm de open en vrije wetenschap in Europa. Die oproep doen de nationale academies van wetenschappen, waaronder de KNAW, in de aanloop naar de Europese verkiezingen van donderdag 6 juni.

News

Politie ontruimt tentenkamp bij UvA, 125 demonstranten aangehouden

Met geweld heeft de mobiele eenheid midden in de nacht een kampement van pro-Palestijnse demonstranten bij de Universiteit van Amsterdam ontruimd. Er zijn zo’n 125 actievoerders aangehouden.

News

'We kunnen alles zeggen wat we willen, mits goed voorbereid'

UT-medewerkers Emile Dopheide, Roberto Cruz Martínez (Universiteitsraad) en Holger Schiele (Faculteitsraad BMS) maken deel uit van de UT-medezeggenschap. Wat betekent dat voor hen? Het trio reageert op drie stellingen in een rondetafelgesprek.

News

Twexit: SURF stopt met X en omarmt Mastodon

SURF twittert niet meer. De ict-coöperatie voor het onderwijs verlaat X en opent op Mastodon een eigen server voor onderwijs en onderzoek. Daar hebben gebruikers minder last van bots, trollen en spam.

  • EN
  • NL
News

Een UT-sportdag alleen voor vrouwen? 'Dit gaat verder dan religie'

Onder de noemer ‘inclusieve sportdag’ staat er 23 mei een UT-sportdag op de agenda, speciaal voor vrouwen. Organisator Islam Bouzguenda vertelt over het belang hiervan. ‘Het draait niet alleen om religie. Sommige vrouwen voelen zich niet veilig in een gemixte sportschool.’

  • EN
  • NL
News

A UT sports day just for women? ‘This goes beyond religion’

Under the title ‘inclusive sports day’, a UT sports day especially for women is scheduled for 23 May. Organiser Islam Bouzguenda talks about its importance. ‘It's not just about religion. Some women don't feel safe in a mixed gym.’

News

Nieuws gemist? Amnesty van Instagram verwijderd & aftrap StAf-toernooi

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Hemelvaart: even opletten met ov-studentenkaart

Donderdag is het Hemelvaart. Studenten met een weekend-ov mogen dan gratis reizen, terwijl studenten met een weekkaart alleen korting krijgen. De woensdag ervoor is ook afwijkend.

Uit de Bladen

Protestmars tegen proefdieren & krekellunch in Rotterdam

Wat speelt er zoal bij andere universiteiten en hogescholen? In de wekelijkse rubriek ‘Uit de bladen’ selecteren wij het meest opmerkelijke, opvallende en interessante nieuws bij de collega’s uit den lande.

News

Ook trage student moet je snel antwoorden, vindt rechter

Saxion Hogeschool moet meer dan vierduizend euro aan dwangsommen en proceskosten betalen aan een extreem trage student. Zij had sneller uitsluitsel moeten krijgen toen ze in beroep ging tegen een onvoldoende.

Read more articles