News

Niet minder, maar meer internationale studenten naar Zweden

Ondanks de corona-pandemie stijgt het aantal internationale studenten in Zweden met 13 procent. De universiteiten zijn blij verrast: ze hadden een daling verwacht. Eind oktober moet blijken hoe het er in Nederland voorstaat.

  • EN
  • NL
News

Masterstudent kiest vaak voor de Randstad

Na een bachelor in de provincie kiezen steeds meer studenten voor een master in de Randstad. Dat schrijft het Centraal Planbureau in een evaluatie van het bachelor-masterstelsel.

  • EN
  • NL
News

Randstad popular choice for Master’s students

After getting their undergraduate degree from universities in cities such as Tilburg, Groningen and Maastricht, more and more students are choosing to do their Master’s in the Randstad. This is one of the observations reported by the Netherlands Bureau for Economic Policy Analysis (CPB) in an evaluation of the current Bachelor’s-Master’s system.

News

Nobelprijs natuurkunde voor onderzoek naar zwarte gaten

Voor de ontdekking van zwarte gaten hebben drie natuurkundigen vandaag de Nobelprijs toegekend gekregen. Roger Penrose bewees dat zwarte gaten konden bestaan, Reinhard Genzel en Andrea Ghez ontdekten als eersten een zwart gat in de Melkweg.

News

PvdA zegt leenstelsel opnieuw vaarwel

Na enige aarzeling keert de PvdA op haar schreden terug. Details geeft de partij nog niet, maar de sociaaldemocraten willen naar eigen zeggen weer een basisbeurs voor studenten.

News

Corona belemmert UT-doelstelling internationalisering

De UT-doelstelling om 70 procent van de studenten een buitenlandervaring op te laten doen wordt dit jaar niet gehaald, zo laten de laatste uitwisselingscijfers zien. Boosdoener is het coronavirus.

News

Nobelprijs geneeskunde voor onderzoek naar hepatitis C

Twee Amerikanen en een Brit hebben de Nobelprijs voor de geneeskunde gekregen voor hun onderzoek naar de oorzaak van hepatitis C, een ernstige leverontsteking die miljoenen levens eist.

News
Fieldlab energietransitie

Nog 13.000 wijken te gaan

‘Er moeten ontzettend veel wijken op de schop om Nederland aardgasvrij te maken en er is schreeuwend behoefte aan betrouwbare data en modellen.’ Zo schetst UT’er Karina Vink het werkterrein van FIDETT, het fieldlab voor de Twentse energietransitie dat zich woensdag presenteert tijdens de Week van de Duurzaamheid.

News

Op een stip protesteren voor meer fysieke les

Vandaag kwamen zo’n 100 studenten samen op het Amsterdamse Museumplein om te demonstreren voor meer fysiek onderwijs. Het ging er veilig aan toe. ‘Dit is het meest gedisciplineerde protest dat ik ooit heb gezien.’

News

Much ado about mondkapjes

Volgens minister Van Engelshoven begrijpen studenten en medewerkers best waarom er geen mondkapjesplicht in het hoger onderwijs komt, en wel in bijvoorbeeld het voortgezet onderwijs.

  • EN
  • NL
News

UT: draag mondkapjes binnen

Het college van bestuur geeft studenten en medewerkers het ‘dringend advies’ om vanaf aanstaande maandag mondkapjes te dragen in de UT-gebouwen. Het advies geldt alleen als je je beweegt van punt A naar punt B, niet als je op je plek zit.

  • EN
  • NL
News

UT: wear face masks inside

The Executive Board gives students and staff the 'urgent advice' to wear masks in the UT buildings as of this Monday. The advice only applies if you move from point A to point B, not if you are seated.

News

New diversity and inclusion officer: Sterre Mkatini

The UT has found the diversity and inclusion officer in the person of Sterre Mkatini. It will be her task to improve the university’s policy on these topics. Mkatini will start her task this Friday.

News

Geen extra docenten aan universiteit, ondanks schrappen basisbeurs

Met de honderden miljoenen euro’s van het nieuwe leenstelsel hebben de universiteiten maar weinig nieuwe docenten aangenomen. Sterker nog, naar verhouding zijn er nu evenveel als in 2012. De vier TU’s hebben relatief de meeste docenten.

Read more articles