News

Campus startplek en spil monumentendag

De campus is het decor voor de opening van de Open Monumentendag op 12 september. De aftrap van de lokale editie is in het openluchttheater en wordt gevolgd door rondleidingen langs (monumentale) architectuur en kunstwerken.

News

Lerarenbeurs: minister had Kamer beter willen informeren

Minister Slob ging gisteravond door het stof, mede namens zijn collega Van Engelshoven: hij had de Tweede Kamer beter willen informeren over de problemen rond de lerarenbeurs. Een oplossing had hij niet.

News

‘Geef European Research Council voldoende budget’

Ruim 16 duizend wetenschappers uit de hele wereld, onder wie veertien Nobelprijswinnaars, zijn bang dat de Europese Onderzoeksraad ERC de komende zeven jaar moet bezuinigen. Ze roepen op om het budget van dit ‘Europese kroonjuweel’ te beschermen.

News
Nieuw cultureel seizoen

‘Avondje uit is anders, maar gevoel blijft’

Met een nieuw collegejaar, start ook weer een nieuw cultureel seizoen. Met dit najaar veel aandacht voor de Amerikaanse verkiezingen. Uiteraard zal alles kleinschalig van opzet zijn én coronaproof.

  • EN
  • NL
News

PNN: meer dubieuze contracten voor promovendi dan gedacht

Het aandeel promovendi met contracten waarin te weinig tijd voor hun onderzoek is ingeruimd, wordt al jaren geschat op 10 tot 15 procent. Maar dat cijfer ligt waarschijnlijk hoger, blijkt uit een nieuwe enquête van het Promovendi Netwerk Nederland.

  • EN
  • NL
News

PNN: more dubious contracts for PhD students than thought

For years, the proportion of PhD students with contracts that allocate too little time for their research has been estimated at 10 to 15 percent. However, that figure is likely to be higher, according to a new survey by the PhD Network Netherlands (PNN).

News

Marijke Schmand zwaait af als directeur U Parkhotel

Marijke Schmand vertrekt eind dit jaar als directeur van het U Parkhotel. Ze werkte ruim dertig jaar in het hotelwezen op de campus. Eerst in de Drienerburght en de laatste twee jaar bij het nieuwe U Parkhotel.

News

ERC Starting Grant voor Dominik Krug

UT-onderzoeker Dominik Krug, werkzaam bij de vakgroep Physics of Fluids, is winnaar van een ERC Starting Grant. Met de beurs à 1,5 miljoen euro start hij onderzoek naar botsingen tussen belletjes en deeltjes in turbulente omgevingen.

News
Studium Generale restarts physical events

‘Get the campus feeling back’

After six months, Studium Generale will once again offer physical events on campus. Starting next week, maximum sixty participants will be able to attend ‘corona proof’ lectures and workshops in the Vrijhof. Others can newly watch the events via a livestream.

News

Lerarenbeurs drijft ministers in het nauw

Opeens was het geld op. Meer dan 2.400 leraren zijn afgewezen voor een lerarenbeurs, bleek deze zomer. De Tweede Kamer neemt geen genoegen met de verklaring die de ministers van Onderwijs ervoor bieden.

  • EN
  • NL
News

Meer coronabesmettingen tijdens introductieweken

Sinds de start van de introductieweken neemt het aantal besmette studenten in verschillende steden weer toe. Toch valt de instellingen niets te verwijten: volgens de lokale GGD’s liepen de studenten het virus op tijdens privéfeestjes.

  • EN
  • NL
News

Covid infections rise during introduction weeks

Since the start of the introductory activities, several Dutch cities have seen a marked rise in the Covid infection rate among students. However, the universities themselves are not to blame: the students contracted the virus at parties they organised themselves.

News

Enschedese verenigingen in trek bij eerstejaars

Enschedese studentenvereniging trekken dit jaar flink meer leden. Al is de groei van het aantal inschrijvingen een stuk minder spectaculair dan in andere studentensteden. ‘Eerstejaars zijn bang voor een saai begin van hun studentenleven als ze niet bij een vereniging gaan.’

News

UT blijft buiten top 200 in Times ranking

De positie van de UT in de vandaag verschenen Times Higher Education ranking blijft ongeveer gelijk ten opzichte van vorig jaar. De UT krijgt in de ranking een plek tussen de 201 en 250, van de 1527 deelnemende instellingen.

Read more articles