News

The UT named the 88th most innovative university by Reuters

International press agency Reuters has published its Top 100 Europe’s Most Innovative Universities of 2019. The University of Twente is in the 88th place of this yearly ranking.

News
‘Belangrijkste mijlpaal’ voor UT-opleiding

Definitief plek in BIG-wet voor TG’ers

Technisch geneeskundigen krijgen definitief een plek in de Wet BIG, wat betekent dat ze officieel zelfstandig medische handelingen mogen uitvoeren. TG-opleidingsdirecteur Heleen Miedema noemt het ‘de belangrijkste mijlpaal voor onze opleiding’.

News

Bastet grote winnaar Create Tomorrow

Damesdispuut Bastet is de overall winnaar van Create Tomorrow, de denktank die gisteren plaatsvond op de campus. Zij leverden met hun app, Hospital Go, het beste en creatiefste idee voor de casus van het Medisch Spectrum Twente. Het was volgens de jury een close call.

News

ERC Proof of Concept grants for two UT scientists

The ERC (European Research Council) has awarded Proof of Concept grants, worth €150,000 each, to UT researchers Detlef Lohse and Jeroen Rouwkema. The scientists will use the funding to explore the commercial or societal potential of their ERC-funded projects.

News

Meer studenten een aanvullende beurs? Niet nodig, vindt minister

Studentenorganisatie ISO wil dat meer studenten in aanmerking komen voor een aanvullende beurs en dat wordt uitgezocht hoeveel er ten onrechte géén gebruik van maken. Goede punten, vindt de minister, maar ze doet er niets mee.

News
Create Tomorrow 2019

‘Prachtige voedingsbodem met zoveel knappe koppen bij elkaar’

De een maakt van tevoren een lijst met innovatieve woorden om de jury te imponeren, de ander begint de dag met een champagneontbijt om de creativiteit te bevorderen. Ruim zeshonderd deelnemers verzamelen zich woensdagmorgen in een grote, spiksplinternieuwe, zwarte tent op het Ganzenveld voor Create Tomorrow: ‘de grootste denktank van de wereld’.

News

Geen verkiesbaar studentlid voor PvdUT

De Partij van de UT heeft geen kandidaten bij de studentverkiezingen voor de universiteitsraad, in de week van 20 mei. DAS en UReka hebben wel voldoende aanwas op de verkiesbare lijst.

News
Mental Health Conference

‘It is time to break the stigma’

The first Mental Health Conference by ESN Twente was held yesterday in DesignLab. The international student organization dedicated the event to representing the voice of students. It introduced a series of Ted-Talk-like presentations meant to help, inform and remove the taboo around anxiety and depression.

News

Promovendinetwerk dient klacht in tegen UT-instituut

Het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) dient vandaag een klacht in over een onderzoek van UT-instituut CHEPS, naar een experiment met student-promovendi aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderzoek kenmerkt zich volgens PNN door inmenging en de schijn van partijdigheid.

News

Minister blaast ‘kasschuif’ met leenstelselmiljoenen af

Minister Van Engelshoven ziet af van haar plan om de opbrengsten van het leenstelsel versneld in te zetten voor beter onderwijs. Haar voorwaarde was dat instellingen en studentenorganisaties met een gezamenlijk voorstel zouden komen, en dat is niet gebeurd.

News

Hy2Care raises € 3.7 million in funding

Hy2Care BV, a spin-off of the University of Twente founded by professor Marcel Karperien, has managed to raise € 3.7 million in funding. The startup, which has developed injectable hydrogels for the treatment of cartilage defects, will now be able to commercialize its technology for veterinary use as well as initiate human trials.

News

Minister wil dat instellingen goed nadenken over hun taalbeleid

Minister Van Engelshoven gaat instellingen die hun keuze voor anderstalig onderwijs niet verantwoorden, strenger aanpakken. Ze eist weldoordachte plannen van hogescholen en universiteiten.

Read more articles