News

Wetenschappers en studenten in actie tegen tijdelijke contracten

Veel jonge wetenschappers leiden een academisch nomadenbestaan zonder uitzicht op een vast contract. ‘Ook voor het onderwijs is dat ook niet goed’, zegt vakbond VAWO, die in Tilburg actie gaat voeren bij de opening van het academisch jaar.

News

Interaction Technology: nieuwe naam, kleine verschillen

De master Human Media Interaction heet voortaan Interaction Technology. Naast de naamswijziging is ook het programma deels op de schop genomen.

News

Nuffic schrapt onafhankelijk blad

Na 25 jaar verdwijnt het onafhankelijke vakblad Transfer, dat nieuwsberichten en achtergrondverhalen over internationalisering in het onderwijs schrijft. Het laatste nummer verschijnt in december.

News

Uraad wil ‘kwalitatieve’ evaluatie Twents Onderwijsmodel

Na zes jaar Twents Onderwijsmodel én net zo lang kritiek op dat model vanuit de Universiteitsraad, is de UT bezig met een evaluatie. Een eerste concept werd woensdagmiddag besproken. De Uraad riep op om vooral te kijken naar de oorspronkelijke doelstellingen van TOM en de knelpunten.

News
Nevenvestiging VU

Uraad twijfelt over ingenieursopleiding in Amsterdam

De voorgenomen nevenvestiging van de bachelor Mechanical Engineering bij de Vrije Universiteit in Amsterdam staat op losse schroeven. De Universiteitsraad toonde zich woensdagmiddag kritisch over het plan. Grootste struikelblokken: de verwachte toename van werkdruk en de bekostiging van onderzoek.

News

Gouden chemiemedaille voor Pascal Jonkheijm

UT-hoogleraar Organische Chemie Pacal Jonkheijm krijgt de gouden medaille 2018 van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). Het is de hoogste Nederlandse onderscheiding voor ‘chemisch toptalent’.

News
BioRob 2018

‘We zijn allemaal robot geeks’

Robots geïnspireerd op de natuur, daar draait het om tijdens BioRob 2018. De conferentie, georganiseerd door de UT-groep Biomechanical Engineering, bracht de afgelopen dagen zo’n vierhonderd onderzoekers uit 66 landen naar Twente.

News

Studieschuld nog veel hoger dan 11,2 miljard

Is de totale studieschuld in Nederland inmiddels 11,2 miljard euro? Nee, de schuldenberg is bijna twee keer zo hoog. De teller staat al op meer dan 20 miljard euro.

News

Vergeet je herinschrijving niet

Studenten hebben tot en met vrijdag de tijd om hun herinschrijving te regelen. Doen ze dat niet, dan moeten ze soms hemel en aarde bewegen om hun studie alsnog te kunnen vervolgen.

News
Kick-In

Snuffelen aan de overkant

Bij de business walk @ Kennispark, onderdeel van de intro, namen masterstudenten deze morgen een kijkje bij lokale bedrijven op het Kennispark.

News

‘Universiteit moet voor haar waarden staan’

Britse universiteiten moeten terughoudend zijn om met een autoritair regime als in Egypte zaken te doen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Een ingezonden brief met die strekking stond onlangs in The Guardian. UT-professor Lissa Roberts (onderzoeksgroep STePS) is een van de medeondertekenaars.

News

Stages hoger onderwijs: discriminatie neemt af

Minister Van Engelshoven trok gisteren fel van leer tegen de achterstelling van allochtone mbo-stagiairs. In het hoger onderwijs zijn er wat lichtpuntjes: minder stagiairs voelen zich dit jaar gediscrimineerd.

Read more articles