News

‘Universiteit moet voor haar waarden staan’

Britse universiteiten moeten terughoudend zijn om met een autoritair regime als in Egypte zaken te doen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Een ingezonden brief met die strekking stond onlangs in The Guardian. UT-professor Lissa Roberts (onderzoeksgroep STePS) is een van de medeondertekenaars.

News

Stages hoger onderwijs: discriminatie neemt af

Minister Van Engelshoven trok gisteren fel van leer tegen de achterstelling van allochtone mbo-stagiairs. In het hoger onderwijs zijn er wat lichtpuntjes: minder stagiairs voelen zich dit jaar gediscrimineerd.

News

Rentree wegbezuinigde culturele cursussen

Gitaarlessen, een cursus lassen, Arabisch koken of djembé spelen. Dit collegejaar kunnen Unioncard- en Campuscardhouders een verscheidenheid aan culturele cursussen volgen. Dit aanbod werd ruim drie jaar geleden wegbezuinigd bij de afdeling Cultural Education & Facilities.

  • EN
  • NL
News
Huisvesting internationals

‘Tentenkampen komen hier niet’

In Groningen slapen internationale studenten door kamernood in een tent bij het sportcentrum, meldt de Universiteitskrant van de RUG. Volgens de UT is het huisvestingsprobleem niet groter dan anders, ondanks het groeiende aantal internationals.

  • EN
  • NL
News

‘There won’t be any encampments here’

Problems with finding housing has led to international students in Groningen sleeping in a tent near the local sports centre, says the Groningen university newspaper. According to the UT, housing problems in Enschede aren’t bigger than usual, despite the growing number of international students.

News

Presentatietraining door virtual reality

Een virtuele omgeving, maar met een levensechte ervaring. Zo voelt het volgens promovenda Melissa van de Loosdrecht om met behulp van virtual reality presentatietraining te krijgen. Ze is een van de eerste UT’ers die haar opwachting maakt voor het ‘gepixelde publiek’.

News

Hoe gaat Denemarken internationale studenten weren?

Denemarken gaat minder buitenlandse studenten tot de universiteiten toelaten, heeft de minister van Hoger Onderwijs aangekondigd. Maar hoe dan, en zou het in Nederland ook kunnen?

News

Vertrouwen in de wetenschap blijft onverminderd groot

Nederlanders hebben nog altijd een rotsvast vertrouwen in de wetenschap. De regering, media, grote bedrijven en de politiek vinden ze een stuk minder betrouwbaar. Alleen de rechterlijke macht komt in de buurt, meldt het Rathenau Instituut.

News
UT lanceert zevende MOOC

‘Op inhoud gegroeid, nu nog in aantal’

De zevende Massive Open Online Course (MOOC), gericht op ondernemerschap, begint volgende maand. Volgens coördinator Eduardo Hermsen zijn de online cursussen van de UT de afgelopen drie jaar qua inhoud gegroeid, maar valt het aantal van zeven nog tegen.

News

ISO waarschuwt: kleiner huis door studieschuld

Als je later een huis wilt kopen en een hypotheek aanvraagt, dan kijkt de bank ook naar je studieschuld. Veel studenten denken daar niet aan, waarschuwt het Interstedelijk Studenten Overleg.

News

De Jonge Akademie: ‘Geef alle studenten les in ethiek’

Geef alle studenten les in ethiek en filosofie, adviseert De Jonge Akademie. Dat is zo belangrijk, dat het zelfs ten koste mag gaan van het onderwijs in het eigen vakgebied.

News

Nieuw tapijt UB na waterschade

De vloerbedekking van de stilteruimtes in de universiteitsbibliotheek was na de hoosbui eind juli niet meer te redden. Door waterschade wordt in de Vrijhof zo’n 1200 vierkante meter aan tapijt vervangen, zegt Ray Klumpert, hoofd van de afdeling onderhoud en vastgoed. ‘We hopen dat dit voor de eerste tentamenperiode lukt.’

News

‘Mannen zullen niet snel vragen hoe een spiraaltje werkt’

Jongeren gebruiken lang niet altijd voorbehoedsmiddelen en weten er vaak minder over dan ze zelf denken. Een ‘anticonceptiecamper’ toert deze week langs studentensteden om hun kennis bij te spijkeren.

Read more articles