News

‘Duizenden banen dankzij internationals’

Haal nog veel meer buitenlandse studenten naar Nederland, zegt een denktank van onder meer vastgoedontwikkelaars vandaag. Dat kan grote steden een bloeiende economie en tienduizenden extra banen opleveren.

News

May wil onderwijs en wetenschap niet laten lijden onder Brexit

Als het aan de Britse premier Theresa May ligt, blijven Britse studenten en onderzoekers ook na de Brexit meedoen aan grote Europese uitwisselings- en onderzoeksprogramma’s als Erasmus+ en Horizon2020.

News

ECIU wil meer Europees geld

Het Europese Netwerk van Innovatieve Universiteiten (ECIU) wil dat ten minste 25 procent van het Europese budget naar onderwijs, onderzoek en innovatie gaat. Dat staat in een brief die verstuurd is naar de regeringsleiders van de thuislanden van de universiteiten.

News

Snijdende oostenwind bij UT-kortebaan

Warm blijven, dat was het devies voor de schaatsers die donderdagmiddag de kou trotseerden voor het UT-kampioenschap kortebaan. 28 deelnemers gingen de sprint aan op de vijver achter de medewerkerswoningen aan de Langenkampweg.

  • EN
  • NL
News

The UT has a new caterer: Appèl

The University of Twente has chosen a new catering company. As of the 1st of July 2018, all on-campus catering will be provided by Appèl, which will replace the current food service provider Sodexo.

  • EN
  • NL
News

UT krijgt nieuwe cateraar: Appèl

De UT krijgt een nieuwe cateraar. Vanaf 1 juli 2018 verzorgt Appèl de catering op de campus, en volgt daarmee het huidige Sodexo op.

News

Kamerleden zien weinig in studentenstop voor buitenlanders

Moeten universiteiten en hogescholen het aantal buitenlandse studenten in hun opleidingen kunnen beperken? Partijen in de Tweede Kamer zijn er kritisch over – voor zover ze iets willen zeggen.

News

UT-student pakt dubbel op NK skiën

Succes in het kwadraat voor Steffan Winkelhorst, UT-student Advanced Technology. De 25-jarige skiër won begin deze week zowel de slalom als de reuzenslalom bij de Nederlandse kampioenschappen skiën in Oostenrijk.

News

UT-kampioenschap kortebaan ‘giet oan’

Een Elfvijvertocht zit er ondanks de snijdende kou niet in. Wel houdt studentenschaatsvereniging de Skeuvel morgenmiddag het UT-kampioenschap kortebaan, op de vijver achter de medewerkerswoningen aan de Langenkampweg.

News

Aanmoedigingsprijs voor Open Access Heroes

Vijf UT-vakgroepen, van elke faculteit één, kregen vorige week woensdag een aanmoedigingsprijs voor het hoogste percentage vrij toegankelijke publicaties. De prijzen werden uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Towards 100% Open Access at the UT’ in de Vrijhof. De UT heeft als doelstelling om in 2020 alle wetenschappelijke publicaties vrij toegankelijk te maken.

News

Prominente UT-rol in voorstel van een miljard

De UT doet in een groot samenwerkingsverband een gooi naar een EU FET Flagship-project. Het idee: mensen krijgen een virtuele tweeling die helpt om gezondheid te monitoren en beheersen. Als het voorstel in 2020 gehonoreerd wordt, krijgt het consortium een miljard euro verspreid over tien jaar.

News

Welke universiteit krijgt de meeste wetenschapsbeurzen?

De Universiteit Utrecht ontvangt veruit de meeste beurzen van onderzoeksfinancier NWO. Maar bij de Europese Unie hebben andere instellingen meer succes.

News

Nestje voor studentondernemers

NESST, de stichting voor studentondernemers, bestaat één jaar. Met het derde seizoen voor de deur wil de stichting steviger de rol pakken als kraamkamer voor ondernemende studenten.

Read more articles