News

CDA-jongeren krabbelen terug: toch geen basisbeurs

Geen basisbeurs, geen kabinet, zeggen de jongeren van het CDA al maanden. Maar ze zijn er niet in geslaagd het regeerakkoord open te breken op het congres van hun moederpartij.

News

Nieuwe werkplaats studententeams geopend

Met het doorknippen van een stalen ketting werd de Future Factory afgelopen vrijdag geopend. De studententeams, Electric Superbike Twente en Green Team Twente, vinden er hun onderkomen. De werkplaats zit aan de Auke Vleerstraat.

News

Geen to-do, maar tadaa

Ruimte om het werk zelf in te delen, een keer thuis werken en effectiever overleg. Dit soort ‘regelmogelijkheden’ werden door UT’ers aangekaart in de themamaand werkdruk.

News

Studentenstops: TU’s voegen de daad bij het woord

De technische universiteiten van Eindhoven en Delft hebben vijf extra studentenstops afgekondigd. Het is een nieuwe zet in het schaakspel om extra geld voor techniek.

News

Van den Brink wint I.M. Kolthoffprijs

UT-onderzoeker Floris van den Brink krijgt vandaag in Utrecht de I.M. Kolthoffprijs uitgereikt voor zijn promotieonderzoek op het gebied van analytische chemie. Hij wint een geldprijs van 2000 euro.

News

Robotica samenwerking iTanks en UT

Het LEO Center for Service Robotics van de UT start een officiële samenwerking met iTanks, een stichting die zichzelf dé innovatiemotor van de Havengebieden noemt. Beide partijen kwamen de samenwerking dinsdag overeen tijdens een werkbezoek van iTanks aan de UT.

News

Duitse uitgeverij zwicht voor censuur China

Springer Nature, een van de grootste academische uitgevers ter wereld, heeft meer dan duizend wetenschappelijke artikelen geblokkeerd in China. Onder druk van Beijing censureert Springer gevoelige onderwerpen uit de Chinese geschiedenis.

News

UT voorlopig door met drie instituten

De UT gaat van vijf onderzoeksinstituten terug naar drie ‘instituten nieuwe stijl’. Zo staat in het reorganisatieplan UT2020 dat 13 december wordt besproken in de URaad.

News

Betalen ander uni’s de overstap van Wageningen naar OCW?

Wageningen Universiteit heeft in 2018 wellicht miljoenen euro’s meer te besteden als haar onderwijs onder het ministerie van Onderwijs valt. Dat is slecht nieuws voor de andere universiteiten, want die dreigen ervoor op te draaien.

News

‘Internationale studenten zorgen niet voor extra werkdruk’

Vorig jaar studeerden maar liefst 112 duizend internationale studenten aan Nederlandse hogescholen en universiteiten, meer dan ooit. Ook dit collegejaar komt één op de vijf studenten uit het buitenland. Kan ons onderwijs dat wel aan?

News

CDJA optimistisch: de basisbeurs komt terug

De CDA-jongeren hebben nog altijd goede hoop op de terugkeer van de basisbeurs, zeggen ze in de aanloop naar het partijcongres van aanstaande zaterdag. ‘We krijgen nu al veel steun van de leden.’

News

#MeTooUT open discussion

An open discussion on the topic #MeTooUT will take place next Wednesday, the 8th of November. The event, organized by the Ambassador's Network and the Female Faculty Network of the UT (FFNT), is open to everyone from the University of Twente.

Read more articles