News

#MeTooUT open discussion

An open discussion on the topic #MeTooUT will take place next Wednesday, the 8th of November. The event, organized by the Ambassador's Network and the Female Faculty Network of the UT (FFNT), is open to everyone from the University of Twente.

News

4 procent meer bachelors, 7 procent meer masters

De instroom van nieuwe studenten aan de UT is gestegen: vier procent meer bachelorstudenten en zeven procent meer masters. De universiteit gaat mee in de landelijke tendens, van tien procent meer eerstejaars.

News

Links maakt vuist, maar niet voor hoger onderwijs

Drie linkse partijen in de Tweede Kamer presenteren een alternatief regeerakkoord: een lijstje met zes programmapunten. Maar over hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek zeggen ze niets: de meningsverschillen zijn te groot.

News

Eén op vijf kan studieschuld nog niet terugbetalen

Eén op de vijf oud-studenten met een studieschuld kan niet snel genoeg aflossen, staat in antwoorden op vragen van de Tweede Kamer. Het gaat om 113 duizend mensen.

News

Jan Terlouw op Week van Inspiratie

De Week van Inspiratie begint op maandag 20 november met een lezing van Jan Terlouw over ethiek in de politiek. ‘De fundamenten van ons bestaan’ vormen dit jaar het centrale thema. Nieuw zijn de interactieve workshops, gegeven door UT-docenten.

News

UT module wins an award for innovative education

The UT module ‘Smart ways to make smart cities smarter’ has won the ECIU Team Award for Innovation in Teaching and Learning.

News

‘Wij zijn geen waarheidsvinders’

Het verhaal van UT-professor Vanessa Evers over seksuele intimidatie bereikte de Volkskrant en zelfs de New York Times. Woensdag 8 november organiseert de UT een debat over de stand van zaken op de campus. 'Het moet UT-breed meer aandacht krijgen', zegt vertrouwenspersoon Melanie Braamhaar.

News

Recordbedrag voor onderzoek en innovatie

Bedrijven, instellingen en het hoger onderwijs hebben in 2016 bijna 14,3 miljard uitgegeven aan research & development (r&d), meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is meer geld dan ooit, maar de gedroomde norm van 2,5 procent is ver weg.

News

ITC helps to establish a Slovenian centre on 3D geodata

The ITC Faculty of the University of Twente is one of the partners in SLICE3D, European collaboration focused on establishing Slovenian Centre of Excellence on 3D Geodata.

News

Nieuw kabinet kan aan de slag

Zojuist zijn de bewindslieden van het nieuwe kabinet Rutte III beëdigd. Van de beide ministers van OCW heeft Ingrid van Engelshoven (D66) de leiding over het departement. Arie Slob (ChristenUnie) is minister ‘zonder portefeuille’.

News

Brinksma naar Hamburgse uni: ‘Beste van beide werelden’

Voormalig UT-rector Ed Brinksma gaat begin 2018 als ‘president’ aan de slag bij de Hamburg University of Technology (TUHH). ‘Mogelijk kan ik vanuit deze functie de samenwerking met Twente versterken.’

News

‘Je hoort de muziek open gaan’

Axign ontwikkelt chips die een enorme boost gaan geven aan het streamen van muziek, zegt CEO Jeroen Langevoort. Wie het kantoor in Spinnerij Oosterveld binnenstapt, valt direct een bank op, precies op de sweet spot, de beste plek om muziek te luisteren.

Read more articles