Van de redactie

Zegen en vloek

Het commentaar van U-Today. Bijna de helft van de UT-medewerkers is ontevreden over de werkdruk, zo blijkt uit het medewerkersonderzoek. Het is een dappere en juiste constatering dat de focus moet liggen op het management en leiderschap, want een goede leider houdt de boel bij elkaar en stelt medewerkers in staat om het beste uit zichzelf te halen, zonder dat ze zichzelf voorbij lopen.

Van de redactie

Pyrrusoverwinning

Het commentaar van U-Today. De bèta-opleidingen krijgen er na een lange en harde lobby flink wat geld bij als de overheid het advies van Van Rijn volgt. Maar het is een schijnoverwinning die ten koste gaat van alfa en gamma. Het zou de TU's sieren als ze geld dat een ander toebehoort weigeren.

Opinion

Column: 8068

In Korea is 1004 schijnbaar een populaire pincode. Koreanen spreken het getal namelijk uit als ‘cheonsa’, waarbij ‘cheon’ staat voor duizend, en ‘sa’ voor vier. Tegelijkertijd is ‘cheonsa’ óók het Koreaanse woord voor ‘engel’. ‘Wat een leuke woordspeling’, moeten talrijke Koreanen denken, ‘laat ik dat getal als pincode kiezen!’

Opinion

Pop Culture: Red Dead Redemption 2

We binge-watch one Netflix show after another, we devour movies and games. Often, it is little more than mindless entertainment. Sometimes, however, it raises scientific questions. Pop culture viewed through the eyes of a scientist.

Van de redactie

Feestgedruis

Het commentaar van U-Today. Het festivalseizoen op de campus is weer begonnen, maar de onderliggende ‘festivalisering’ is niet tot ieders plezier. We zouden eens goed in de spiegel moeten kijken en ons afvragen of wij twee keer per maand in het feestgedruis willen zitten.

Opinion
Science & Technology Magazine

Column: Delft, 1983

Het is rumoerig In de hal van de Afdeling der Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van wat toen de Technische Hogeschool Delft heette. Een groep studenten schoolt samen voor het prikbord met tentamenuitslagen, er klinken kreten van verontwaardiging.

Opinion

The story of a five-day vegan

Vegan diet is more popular than ever. Motivated by journalistic curiosity and armed with scientific data proving that veganism is much better for the planet than ‘regular food’, I decided to give it a shot. I went vegan for a week to calculate exactly how much it impacts the environment and to feel what it’s like to deny yourself all animal products.

Opinion

Internationalisation: Diversity is growth

Internationalization is one of the focus points of the Vision 2020 of the University. As a result, we have seen a strong increment of international staff and students. This change poses some challenges but also brings opportunities. A lot of things have been said regarding the challenges a more diverse campus brings us. We feel the community could focus on ways to smoothen out the bumps in the road, and should embrace diversity on campus.

Van de redactie

Student 2.0

Het commentaar van U-Today. Sinds de democratisering van de universiteit in de jaren '60 vorige eeuw is studeren voor alle lagen van de bevolking toegankelijk. Maar de 'student 2.0' wil meer privé en vindt een toilet delen vies, denken beleidsmakers. Een segregatie van rijken en modalen ligt op de loer.

Opinion

Column: Becoming a Burger

For the very last time, Bas Leijser gives his unfiltered opinion on university life, with a bit of sarcasm and Dutch directness mixed in.

Opinion

Blog: The Hitchhiker’s Guide to the Union

The Union is big. Really big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is. I mean, you may think it's a long way down the road to the chemist, but that's just peanuts to the Union.

Opinion

Blog: De ondermijnende universiteit

De natuurkundeles in volle gang. Buiten bewaakt de Mobiele Eenheid de spoorwegovergang naast de school, om te voorkomen dat demonstranten de wekelijkse munitietrein uit Delfzijl hinderen. Spannend natuurlijk, en meneer Vonck doet geen moeite om ons bij de les te houden. Hij roept dat het een schande is wat daar gebeurt, en fulmineert tegen de NAVO, kernwapens en het leger in het algemeen. Hij heeft een mening en hij geeft die. Sommige leerlingen horen het knarsetandend aan: linkse indoctrinatie!

Read more articles