Nog dertig dagen

Op dit moment zitten onze eerste twee werkweken in Darwin er al weer op. De tijd vliegt, want over 30 dagen staan we al aan de start van de World Solar Challenge, op 6 oktober. Onvoorstelbaar en bizar hoe snel de race na meer dan een jaar lang hard werken nadert!

Studente biomedische technologie Lot Jeurink bereidt zich met de rest van Solar Team Twente voor op de World Solar Challenge die op 6 oktober van start gaat. Vanuit Australië houdt ze ons met een blog wekelijks op de hoogte van haar belevenissen.


Afgelopen woensdag is de transportbox met daarin onze zonneauto ‘The RED Engine’ aangekomen in Darwin. De auto heeft een lange reis achter de rug: Vanaf Amsterdam, via Kuala Lumpur en Sydney, naar het noorden van Australië. Gelukkig is de auto in goede staat aangekomen! Het technisch team gaat er nu voor zorgen dat de auto zo snel mogelijk klaar is om gekeurd te worden door de Australische Road Authority. Nieuwe onderdelen worden gemonteerd en de laatste puntjes worden op de spreekwoordelijke “i” gezet, in een werkplaats op de campus van de Charles Darwin University (die overigens best lijkt op onze Twentse campus!). Als één van de coureurs van het team kijk ik er natuurlijk erg naar uit om na de keuring de Australische wegen vanuit mijn bevoorrechte positie te mogen verkennen! Met het rijden door het Australische landschap zal het gevoel van de race waarschijnlijk écht dichtbij komen.

Ondanks het harde werken en alle zaken die geregeld moeten worden om een perfecte race te kunnen rijden hebben we ook af en toe tijd voor ontspanning. Vorig weekend hebben we met het hele team een trip gemaakt naar Litchfield National Park, in de buurt van Darwin. Hier hebben we ons een dag vermaakt met rotsen, watervallen en ander natuurgeweld. Helemaal geen straf, vooral niet met het stralende weer hier (elke dag warmer dan 30 graden, met een strakblauwe lucht)! Dat belooft veel goeds voor de race.

Al met al zullen er tot de race nog drukke, hectische, maar vooral ontzettend leuke weken volgen. Één ding is zeker: vervelen hoeven we ons nog lang niet!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.