The RED Engine is goedgekeurd Down Under!

Studente biomedische technologie Lot Jeurink bereidt zich met de rest van Solar Team Twente voor op de World Solar Challenge die op 6 oktober van start gaat. Vanuit Australië houdt ze ons met een blog wekelijks op de hoogte van haar belevenissen.


Op het moment van schrijven kom ik net terug van de Road Authority check van onze zonneauto. De Australische wegdienst heeft zojuist The RED Engine beoordeeld, om te bepalen of we met onze zonneauto mogen testen op een speciale testtrack, de Cox Peninsula Road. Hierbij wordt gelet op onder andere de remmen, de verlichting en het structurele ontwerp van de auto.

De afgelopen week is hard gewerkt om de auto klaar te maken voor deze keuring. Alle onderdelen die we in Nederland veelvuldig hebben gebruikt om te testen zijn vervangen door nieuwe, en de laatste verbeteringen zijn doorgevoerd om de auto in perfecte staat te maken voor het testen en de race. En met resultaat, want The RED Engine is met vlag en wimpel geslaagd voor de check! We zijn nu officieel in het bezit van een goedkeuringscertificaat!

Dit betekent dus dat we maandag de weg op mogen. Voor mij als coureur staan er volgende week drie testdagen op het programma. Een mooie kans om te wennen aan het rijden in het Australische landschap, en in de Australische hitte: in de auto wordt het namelijk al snel behoorlijk warmer dan de buitentemperatuur. Gelukkig hebben we nog genoeg tijd om te acclimatiseren, en zolang we genoeg water meenemen voorzie ik voorlopig geen enkel probleem.

Nu de race dichterbij komt signaleren we steeds meer andere solarteams in Darwin. Nederland is als klein land goed vertegenwoordigd in de competitie voor zonneracen. Onze collega’s uit Eindhoven en Delft zijn inmiddels ook al enige tijd hier. Afgelopen zondag hebben we dan ook van de gelegenheid gebruikgemaakt en gezellig bij zonsondergang gebarbecued op het strand. Helemaal niet verkeerd, wij vermaken ons wel in Darwin!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.