Racesimulatie voor de laatste puntjes op de i

Studente biomedische technologie Lot Jeurink bereidt zich met de rest van Solar Team Twente voor op de World Solar Challenge die op 6 oktober van start gaat. Vanuit Australië houdt ze ons met een blog wekelijks op de hoogte van haar belevenissen.


Na de vele testkilometers die we vorige week maakten op de Cox Peninsula Road, stond deze week in het teken van de racesimulatie. We bootsten een complete racedag na met het gehele team om iedereen perfect voor te bereiden op zijn of haar taak tijdens de race.

De simulatie begon maandagavond met het opzetten van ons kampement. Tijdens de race slapen we namelijk midden in de Australische outback. De nacht van maandag op dinsdag werd daarom kamperend doorgebracht. De volgende dag ging om zes uur de wekker. Een deel van het technisch team was al opgestaan om de eerste zonnestralen op te kunnen vangen met het zonnepaneel. Vervolgens werden de tenten afgebroken en was er ontbijt. Nadat de lunch was gesmeerd, een van de dankbare taken die ik en mijn medecoureurs hebben tijdens de race, werd de laatste check aan The RED Engine uitgevoerd en kon het konvooi om stipt acht uur vertrekken.

De eerste etappe van de dag nam ik voor mijn rekening. Na ongeveer twee uur rijden, een kort evaluatiemoment en een gesimuleerde ‘control stop’, dat zijn verplichte stops van dertig minuten op plekken die tijdens de race door de organisatie zijn aangewezen, mocht ik plaatsmaken voor Tom. Gedurende het rijden zijn er vele technische protocollen geoefend die tijdens de race kunnen voorkomen. Van een lekke band tot een losgelaten wielkap. Beide media-auto’s hebben daarnaast kunnen oefenen hoe het is om het gehele konvooi in te halen en de mooiste plaatjes en beelden van The RED Engine te schieten. Al met al kijken we terug op een goed verlopen simulatie die voor alle teamleden erg nuttig was om de laatste puntjes op de i te zetten.

We maken ons nu op voor de laatste week voor de race. Coureur Erik is druk met zijn computerspel aan het oefenen voor de kwalificatie. Die bestaat uit het rijden van een ronde op Hidden Valley, een voormalig Formule 1-circuit. Volgende week krijgen we de mogelijkheid om echt met onze zonneauto het circuit op te gaan. Dan vindt ook de scruteneering plaats, de technische keuring. Hier wordt gekeken of onze zonneauto aan alle reglementen voldoet, zodat we een goede tijd kunnen neerzetten tijdens de kwalificatie.

Een filmpje van de simulatie is hier te vinden.

http://www.youtube.com/watch?v=HNID_ls2iHk

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.