Salsa dansen, jongleren en cocktails maken

| Paul de Kuyper

Donderdag was sportdag, vrijdag cultuurdag bij de Kick-In. Cultuur in de breedste zin van het woord. Van jongleren tot cocktails maken en van plaatjes draaien tot salsa dansen. In en rond de Vrijhof organiseerden de cultuurverenigingen van de UT verschillende workshops.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De cultuurdag van de Kick-In kwam vrijdag op gang zoals alle introductieochtenden op gang komen. De meeste doegroepen komen pas tegen het middaguur op de activiteiten af, daarvoor laat slechts een enkele eerstejaars zich zien. Inmiddels stroomt de campus voller en trekken de workshops van de cultuurverenigingen meer bekijks.

De eerste danspassen van dansvereniging Chassé worden enkel gadegeslagen door de bouwvakkers die in en rond de Vrijhof aan het werk zijn. Pas als de het cultuurfestival volgens de planning al een half uur bezig is, waagt de eerste doegroep zich bij de danseressen op het podium. Ook andere activiteiten komen langzaam op gang.

De hele middag kunnen eerstejaars nog kennismaken met de cultuurverenigingen. In en om de Vrijhof worden tal van workshops georganiseerd. Van moderne dans tot jongleren en van salsa tot theatersport. Daarnaast zijn er korte theater- en cabaretvoorstellingen en bij de Vestingbar kun je dj-les krijgen en zelf cocktails maken.

Graffiti

De echt vroege vogels onder de feestgangers schilderden vrijdagochtend op de boulevard al een tientallen meters lang Kick-In-kunstwerk.  

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.