Twentse zonnewagen mag de Australische weg op

| Paul de Kuyper

De Twentse zonnewagen The RED Engine is door de 'APK'. Afgelopen nacht keurde de Australian Road Authority de auto goed. Dat betekent dat het Solarteam als eerste deelnemer in de Challenger-klasse mag testen op de openbare weg.

Photo by: Solar Team Twente

The RED Engine, de zonnewagen van Solar Team Twente, mag de Australische weg op. De auto is afgelopen nacht goedgekeurd door de Australian Road Authority. Tijdens die keuring wordt gekeken naar het ontwerp van de auto, de verlichting, de remmen en de veiligheidseisen voor de coureurs.

De Twentse zonnewagen is de eerste deelnemer in de Challenger-klasse van de World Solar Challenge die door deze ‘APK’ is gekomen. Maandag wil het Solarteam beginnen met testen op de openbare weg in Australië. Daarvoor heeft de organisatie van de zonnewagenrace een stuk weg van 70 kilometer lengte aangewezen.

Op 6 oktober is in Darwin de start van de World Solar Challenge. Th RED Engine gaat de competitie aan in de Challenger-klasse, de categorie waarin het puur gaat om zo snel mogelijk de ruim 3000 kilometer naar Adelaide af te leggen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.