Botervis en Twents rund

| Maaike Platvoet

Zin in botervis? Of een malse biefstuk van Twents rund? De Faculty Club biedt in de maanden november en december een driegangen lustrummenu aan, wegens het tienjarig bestaan van het restaurant op de campus.

De Faculty Club werd in 1964 gebouwd naar ontwerp van architect Piet Blom. Destijds heette het pand ‘De Boerderij’ en diende lange tijd als mensa voor studenten. Toen deze mensa naar de Bastille verhuisde, kreeg De Boerderij een kantoorfunctie. In 2002 werd het gebouw grondig gerenoveerd en in 2003 werd het heropend als restaurant, bar en sociëteit voor medewerkers.

Het lustrummenu, bedacht door chef-kok Niels Schuur, kost 25 euro en bestaat uit: ‘tartaar van botervis met een krokantje van gedroogd livarspek, biefstuk van Twents rund geserveerd met najaarsgroenten en een saus van rode wijn en als dessert crème brûlée van vanille met een bol nougatijs’. Leuke bijkomstigheid is dat elke klant ook een presentje ontvangt.

Reserveren kan via www.utwente.nl/facultyclub

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.