Sportverenigingen vieren samen lustrum

| Peter Wolbers

Dat maar liefst tien sportverenigingen het komend studiejaar hun lustrum vieren, bleek een mooie aanleiding om samen iets groots te organiseren. En dat gaat een groot toernooi worden in acht sportdisciplines, waarbij de verenigingen onderling zullen strijden om wie meeste medailles weet te behalen.

Photo by: Arjan Reef

Voetbalvereniging Drienerlo is één van de tien sportverenigingen die in de periode september-oktober haar lustrum viert. Na de oprichting van de lustrumcommissie van Drienerlo - afgelopen november - ontstond het idee om samen te werken met andere sportverenigingen. ‘We wisten dat Drienerlo niet de enige sportvereniging was met een lustrum. Gelukkig waren ze allemaal enthousiast over samenwerking’, vertelt Maaike van den Ende, lid van de lustrumcommissie van Drienerlo en afgevaardigde voor het overleg tussen de verenigingen.

Goede banen

Naast Drienerlo doen ook Arashi, Arriba, Cabezota, DHC, DIOK, Euros Zeilen, Harambee, Kronos en Thibats mee aan het gezamenlijke evenement. Om alles in goede banen te leiden is regelmatige communicatie noodzakelijk. ‘Elke maand komen de verenigingen samen om te vergaderen over de organisatie. We moeten locaties reserveren, promotie opzetten en natuurlijk de financiën regelen’, vertelt Van den Ende.

Over de invulling van de samenwerking is al een besluit genomen. ‘In de maanden oktober en november zijn er twee weken ingepland waar de verenigingen in een toernooivorm tegen elkaar zullen strijden in acht sporten: atletiek, badminton, basketbal, handbal, hockey, judo, volleybal en voetbal. Aan het einde van het toernooi wordt er een medaillespiegel opgesteld waarmee wordt bepaald welke vereniging de meest diverse sporters bevat. Vervolgens is er op de laatste avond een groot eindfeest waar iedereen welkom is.’

Uniek

Hoewel UT-verenigingen wel vaker evenementen met elkaar organiseren, is het zeldzaam dat er zoveel sportverenigingen aan iets samenwerken. ‘In de jaren zeventig is er ooit een ‘vijf sporten gaan vreemd’-toernooi geweest, maar voor zover wij weten is het verder niet voorgekomen. Tien sportverenigingen die allemaal bereid zijn om mee te werken is toch vrij uniek.’

Overige sportuitslagen:

Basketbal

Heren, Rayon Oost - Hoofdklasse: Arriba 1 - Basketiers'71 1 1: 77-84

Het al gedegradeerde Arriba heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Tegen de Basketiers werd een slecht begin wel omgezet tot een voorsprong halverwege, maar in het restant van de wedstrijd werd deze toch nog uit handen gegeven.

Hockey

Heren, 3e klasse, Poule F: DHC Drienerlo H1 - Barneveld H1: 2-5

Koploper Barneveld bleek een maatje te groot voor de hockeyers van DHC. Na de flinke uitnederlaag bij Barneveld (8-1) werd er deze keer wel meer weerstand geboden, maar uiteindelijk stonden de studenten toch met lege handen.

Korfbal

Veld, 2e klasse 2C: Hellas ’63 1 – Vakgericht 1: 10-11

Een belangrijke overwinning voor de korfballers van Vakgericht. Ondanks een 8-6 achterstand werd de wedstrijd tegen concurrent Hellas alsnog nipt gewonnen. Vakgericht staat in de competitie nu zevende met nog maar 1 punt achter op hetzelfde Hellas.

Tennis

Gemengd, Noordoost voorjaar, 1e klasse: T.C. Ludica 1 – T.C. ’91 Stadshagen: 2-3

De eerste competitiewedstrijd voor de tennissers van Ludica is nipt verloren gegaan. Tegen Stadshagen bleek het thuisvoordeel niet genoeg om de overwinning binnen te slepen.

Voetbal

Heren, 2e klasse H: Den Ham 1 – Drienerlo 1: 0-1

De voetballers van Drienerlo hebben zich goed hersteld van het teleurstellende verlies tegen degradatiekandidaat Zwolsche Boys. In en tegen Den Ham won Drienerlo met 0-1. Bij winst volgende week kan de 8e plaats overgenomen worden en lijkt handhaving nagenoeg veilig gesteld.

Dames, 4e klasse P2, voorjaar: - Drienerlo D1 - Gramsbergen D2: 3-0

Een klinkende overwinning voor de dames van Drienerlo tegen de dames van Gramsbergen. In de uitwedstrijd werd er vorige week nog met 3-1 verloren, maar ditmaal waren de Drienerlose voetbalsters een paar maatjes te groot.

Volleybal

Heren, Derde divisie A, regio Oost: Voorwaarts HS1 – Harambee HS1: 0-4 (19-25, 20-25, 12-25, 23-25)

Hekkensluiter Voorwaarts was duidelijk niet opgewassen tegen de heren van Harambee. Met de ruime overwinning hebben de studenten een flinke stap gezet naar handhaving.

Dames, Promotieklasse A, regio Oost: Kuipers Flevoll DS1 – Harambee DS1: 3-2 (28-26, 18-25, 25-20, 15-25, 15-9)

Mede-middenmoter Kuipers Flevoll bleek dit weekend net iets te sterk voor de Harambee-dames. Na een overtuigende winst in de vierde set leken de dames de overhand te hebben, maar in de beslissende set bleek Kuipers Flevoll toch te sterk.

Waterpolo

Heren, Regio Oost Heren 2A: ZPVPiranha 1 – WWV 1: 2-14 (1-3, 0-4, 0-2, 1-5)

Een kansloze nederlaag voor Piranha tegen kampioenskandidaat WWV. In geen van de vier kwarten konden de waterpoloërs een vuist maken en met een stand van 1-7 halverwege keek Piranha al snel tegen een kansloze achterstand aan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.