Pinguïn, koe en draak van de schans

| Marije ten Böhmer

Ter ere van het derde lustrum van de Student Union vond gisteren ‘Ter land, ter zee en op de UT’ plaats. Onderdeel: Fiets ‘m er in. In totaal stonden 47 teams met hun fiets boven aan de schans om de route naar de bel af te leggen. De bel werd door veel teams niet geluid maar dat mocht de pret niet drukken. Door de aangename temperatuur was er veel publiek bij de vijver achter de UB.

Van de schans gingen onder andere een Pikachu, pinguïn, koe, draak, bierkratje en biljartballen. Twee teams gingen de schans af met een kinderfietsje en met een vuurspuwende fiets was ook het technische gedeelte aanwezig. Het meest opzienbarende was misschien wel de jongeman die met een fust bier als voorwiel van de schans afging en midden op de baan besloot te stoppen om een selfie te maken, voor zijn moeder. De originele fietsen van ZPV Piranha en Ideefiks verschenen niet aan de start, deze waren gestolen.

Zenuwen

Mede door de aangename temperatuur, het in groten getale toegestroomde publiek en een overenthousiaste commentator zat de sfeer er goed in. Veel deelnemers gaven echter aan niet geheel vrijwillig op de fiets te zijn gestapt maar bijvoorbeeld een wedstrijdje ‘steen, papier, schaar’ te hebben verloren. Ook de zenuwen sloegen bij veel deelnemers, eenmaal op de schans, toe. De één met als doel de snelste tijd neer te zetten, de ander met als doel de originaliteitprijs of pechprijs te winnen.

Vrijwillig

Rosan Nijkamp, die namens damesdispuut Dionysus de bel moest gaan luiden, ging wel vrijwillig. Rosan: ‘Als de avond vordert en je wat biertjes drinkt, ga je soms rare dingen zeggen. Ik ben nu ook best zenuwachtig. ’ Met een fiets omgetoverd tot druiventros ging Rosan van de schans, de bel haalde ze niet. Halverwege het parcours raakte Rosan en de fiets te water. ‘Ik kon helemaal niks zien, de ballonen zaten ervoor. Ik heb alleen maar naar de bel gekeken, dat was misschien niet zo slim. Gelukkig viel ik niet hard en wist ik net een slokje slootwater te voorkomen. Het water was wel lekker warm!’. Rosan vervolgt: ‘Het was eng en super leuk, maar de volgende keer mag iemand anders.’

Prijzen

De Multimate-doe-het-selfie-prijs (het team dat op de meest ludieke manier de voortgang van het bouwen van de fietsen liet zien) is gewonnen door team POISON. Team Residentie Dirty-A was de pechvogel van de avond. De originaliteitprijs ging naar team Divide, zij hadden de fiets omgetoverd tot een narwal. Het team dat als laatste de schans afging en zich ook op het laatste moment had aangemeld, team Pineut, bleek het snelste!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.