Extra groot Solarteam moet winst naar Twente halen

| Johannes de Vries

Het team dat in oktober 2015 de World Solar Challenge moet winnen, bestaat uit negentien studenten, waarvan vijftien UT’ers. Dat zijn drie studenten meer dan vorig jaar.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Irene van den Hof, student technische bedrijfskunde aan de UT, is de nieuwe teamleider. ‘Ik ben vol vertrouwen,’ vertelt ze. ‘Of we echt gaan winnen, is natuurlijk nog de vraag, maar ik ben positief over dit team.’

Begin juli ontmoetten de teamleden elkaar voor het eerst. ‘De eerste stappen zijn elkaar leren kennen om van elkaar te weten wat ieders sterke punten zijn. De zomer gebruiken we om aan onze strategie te schrijven.’

Het extra grote team staat voor een behoorlijke uitdaging. Vorig jaar zette het Twentse Solarteam met een derde plaats de beste prestatie ooit neer. Volgend jaar moet de eerste plek behaald worden om nog langer door te mogen met het Solarteam.

De uitbreiding van het team is mogelijk een eerste stap in het behalen van die ambitie. ‘De ervaring van het team van 2013 is dat zij handen tekort kwamen, onder meer in het management,’ vertelt Van den Hof. Volgens haar past de uitbreiding van het team bij de groei die het Solarteam - en misschien ook wel de ambitie - door de jaren heen heeft doorgemaakt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.