De UT wil vaker onderzoeksvoorstellen indienen samen met Saxion. Volgens MESA+-programmadirecteur Peter Schön krijgt de UT dan toegang tot meer onderzoeksprogramma’s, omdat sommige subsidiepotjes alleen openstaan voor aanvragen van hogescholen.
Schön is de motor achter de samenwerking van UT en Saxion. Hij is onderzoeker in de UT-vakgroep van hoogleraar Julius Vancso en sinds kort ook benoemd als docent bij Saxion. ‘We willen gemeenschappelijk onderzoek en onderwijs opbouwen’, vertelt hij over zijn nieuwe taak.
Onderdeel van de samenwerking is dat de deuren van de cleanroom ook open gaan voor studenten en medewerkers van Saxion. Zij hebben dergelijke nano-faciliteiten zelf niet.
Gezamenlijke master
Eerder namen de twee instellingen al voor om een gezamenlijke master aan te bieden. Schön gaat die plannen verder uitwerken. ‘Dat betekent niet dat we de UT-master nanotechnologie gaan uitbreiden. De UT richt zich meer op fundamenteel onderzoek. De gezamenlijke master wordt er een voor toegepaste nanotechnologie.’