Solarteam zet 21Connect uit 2011 te koop

| Paul de Kuyper

Solar Team Twente heeft zonnewagen 21Connect op Marktplaats te koop gezet. Het team hoopt twee ton binnen te halen met de auto die in 2011 als vijfde eindigde in de World Solar Challenge in Australië.

De 21Connect rijdt komende zaterdag twee keer een demonstratieronde over het stratencircuit van Monaco, in het bijprogramma van de Formule E Grand Prix. Op het zonnepaneel van de Twentse auto komt een sticker met ‘For Sale’.

Het zijn de laatste kilometers van de zonnewagen uit 2011. Vandaag zette het Solar Team Twente de auto te koop op Marktplaats. ‘Net als onze andere oude zonneauto’s staat de 21Connect eigenlijk alleen nog maar in de werkplaats’, aldus Justine Wolters van het Solarteam.

‘We werden uitgenodigd om in Monaco te rijden, samen met andere zonneauto’s uit onder andere België en Duitsland. Dat is een mooie gelegenheid om een nieuwe eigenaar voor de 21Connect te zoeken.’

Twee ton

Wolters vindt het lastig inschatten hoeveel de auto - met slechts 4000 kilometer op de teller - opbrengt. Het team wil er in ieder geval een bedrag ‘rond de twee ton’ voor krijgen. Anders blijft de wagen gewoon in de werkplaats staan.

‘Dat is een redelijk hoog bedrag, maar er zit ook veel kennis en kostbaar materiaal in. De auto heeft in ieder geval meer gekost’, aldus Wolters.

Opbrengst voor race 2015

Het Solarteam gebruikt de opbrengst van de auto voor de World Solar Challenge van 2015, die in oktober in Australië wordt verreden. Wolters: ‘We hebben nog een aantal kostenposten openstaan, zoals het vervoer van de nieuwe auto naar Australië. Die kosten zouden we met de verkoop van de 21Connect kunnen dekken.’

Dat betekent volgens Wolters echter niet dat als de auto niet verkocht wordt, het team in financiële problemen raakt. De studenten blijven ook op andere manieren fondsen werven voor hun project.

Andere auto’s niet te koop

De andere auto’s van Solarteam zijn niet te koop. De RED Engine uit 2013 gebruikt het team nog vaak voor promotieactiviteiten en de auto die in 2009 meedeed aan de World Solar Challenge is tijdens de race gecrasht. Die zonnewagen, de 21Revolution, is nog steeds beschadigd.

De nog oudere zonnewagens hadden nog niet de karakteristieke ‘rode kleur die Twente uitstraalt’, aldus Wolters, en zijn volgens haar daardoor minder geschikt voor de verkoop. 'De 21Connect is een echt Twents product.'

Niet de openbare weg op

De nieuwe eigenaar van de 21Connect mag met de zonnewagen niet de openbare weg op. De auto is niet gekeurd door de RWD (Dienst Wegverkeer).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.