Verdonschot, UT-alumnus en sinds 2007 deeltijdhoogleraar, gaf de afgelopen vier jaar als wetenschappelijk directeur leiding aan het TechMed Centre. Hij maakt de overstap naar MedTechNL, maar blijft als deeltijdhoogleraar verbonden aan zowel de UT als het Radboudumc.
MedTechNL is een groot landelijk programma met zo’n 270 aangesloten partners, waaronder de technische universiteiten, de Nederlandse UMC’s, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en grote bedrijven als Philips. Die partijen doen een gezamenlijke gooi naar financiering uit het Nationaal Groeifonds. Dat gaat voor dit consortium om een bedrag van zo'n 1,4 miljard euro. MedTechNL heeft als doel de Nederlandse economie een boost te geven en de zorgsector toekomstbestendig te maken met behulp van medische technologie.
Dubbel gevoel
Verdonschot spreekt zelf van een 'dubbel gevoel', dat gepaard gaat met zijn vertrek. 'We hebben de afgelopen vier jaar een goedlopend TechMed Centre opgezet, met als hoogtepunt de opening door de koning. Dat is een fantastisch avontuur geweest. De afgelopen tijd zijn we ons nadrukkelijker gaan bezighouden met het nationale MedTech-ecosysteem - zodoende de koppeling met MedTechNL. Samen met het bedrijfsleven en de zorg proberen we de zorg betaalbaar en bovenal bemensbaar te houden. Hier ligt een prachtige uitdaging, met een potentieel enorme maatschappelijke impact. Daar heb ik absoluut zin in.'
Door Verdonschots vertrek moet het TechMed Centre op zoek naar een nieuwe wetenschappelijk directeur. Die procedure start de UT ‘op korte termijn’.