Drie kanshebbers voor titel docent van het jaar

| Redactie

UT-docenten Alexander Brinkman, Erik Horstman en Jolien van Straalen-Pas staan volgende week in de finale van de centrale onderwijsprijs. De winnaar van de eindstrijd in het Amphitheater mag zich docent van het jaar 2024 noemen.

Bij de finale van 2023, toen werd Heidi Toivonen uitgeroepen tot docent van het jaar.

De docent van het jaar-verkiezing is een initiatief van het Overleg Studieverenigingen. Traditiegetrouw vindt de finale plaats in de vorm van zogeheten minicolleges. De finalisten houden allen zo’n college van pakweg vijftien minuten. Vervolgens bepaalt een jury wie de winnaar wordt. Diegene ontvangt een geldbedrag van 2500 euro en een oorkonde.

Dit jaar zijn de finalisten Alexander Brinkman (technische natuurkunde), Erik Horstman (civiele techniek) en Jolien Pas (psychologie). Zij wonnen dit jaar al bij hun eigen opleidingen de zogeheten decentrale onderwijsprijs en maken nu kans op de centrale onderwijsprijs. Van de finalisten won alleen Brinkman eerder de centrale onderwijsprijs, in 2010.

De finale vindt plaats op woensdag 12 juni, in het Amphitheater (Vrijhof). Het evenement maakt onderdeel uit van de eerste UT-brede Onderwijsweek. Vorig jaar werd Heidi Toivonen (psychologie) uitgeroepen tot docent van het jaar 2023.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.